Телеком

Базова станція на генераторі споживає 100 л палива на день - lifecell

Мобільний оператор компанія lifecell зазначає, що тривалість роботи обладнання під час масштабних відключень електроенергії залежить від можливості забезпечити регулярне підвезення палива.

"Конкретний час роботи кожної базової станції слід розраховувати окремо, в середньому без живлення - тільки на акумуляторах - базові станції можуть працювати кілька годин. Скільки саме, залежить від кількості резервних батарей на тій чи іншій локації. lifecell постійно намагається збільшувати їхню кількість", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі оператора.

Після того, як ємність батарей вичерпана, обладнання переходить на генератори, проте вони не є на всіх сайтах.

"У день потрібно близько 100 літрів палива для роботи генератора, що обслуговує одну базову станцію. Тобто, тривалість роботи нашого обладнання під час масштабних відключень електроенергії залежить від кожної конкретної локації та можливостей забезпечити на цій локації генератори з регулярним підвозом палива", - наголосили в lifecell.

У компанії також зазначають, що коли відбувається масштабне відключення світла – збільшується навантаження на мережу мобільного оператора, оскільки більше абонентів переходять на користування мобільним інтернетом та голосовим зв'язком.

Відповідно, за тривалої відсутності електрики стабільність роботи мережі залежатиме від масштабів відключення живлення.

Як зазначили в lifecell, за тривалої відсутності електрики передусім відключатиметься обладнання, де вичерпано ресурс батареї, а генератора немає, або в ньому закінчилося пальне.

"У таких випадках можна спробувати скористатися національним роумінгом, можливо, в тому чи іншому населеному пункті у когось із операторів ситуація буде краща. Для цього періодично заходити в налаштування та перевіряти доступні мережі. Ще радимо зменшити споживання мобільного інтернету без електрики, щоб зменшити навантаження на обладнання, а відповідно, і енергоспоживання", - наголосили в lifecell.

Як повідомлялося, альтернативного живлення базових станцій наразі вистачить на 20% мережі "Київстару" у великих містах у разі тривалого знеструмлення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ