Телеком

Зловмисники підробляють сайт МВС України

Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації попереджає про створення фейкових сайтів, схожих на сайт Міністерства внутрішніх справ України.

"Працівники Департаменту кіберполіції спільно з фахівцями управління інформатизації Головного сервісного центру МВС України виявили факти створення та розповсюдження фішингових ресурсів, які зовні схожі на офіційний сайт із надання сервісних послуг. Як повідомляють у Кіберполіції, підроблені ресурси зловмисники просували за допомогою реклами в соцмережах", - ідеться в повідомленні в телеграм-каналі відомства.

Під виглядом перевірки посвідчення водія шахраї здійснювали незаконний збір даних про серію та номер посвідчень. Імовірно, в подальшому зловмисники планували виготовлення підроблених водійських документів з оригінальними серійними номерами, щоб вони перевірялись у базах даних, зазначило відомство.

При цьому наголошується, що інші вкладки та сторінки на фішингових сайтах були неактивними.

"З незаконного обігу вилучено базу даних щодо близько тисячі водійських посвідчень. Роботу п'яти фішингових вебресурсів наразі заблоковано", - заявили в Держспецзв'язку.

Джерело https://t.me/dsszzi_official/3419

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ