Телеком

Польща допоможе Україні відновлювати зруйновану систему передавачів теле- і радіомовлення

Провідний оператор ефірного радіо- і телебачення Польщі компанія Emitel безкоштовно надасть Україні телевізійне і радіомовне обладнання, йдеться в повідомленні в телеграм-каналі Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

У Держспецзв'язку зазначають, що через ракетні обстріли і бомбардування в Україні постраждали десятки передавальних телевізійних центрів. Наразі відновлення мовлення – одне з ключових завдань Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ), що працює при Держспецзв'язку.

"Нещодавно Литовська Республіка надала 19 телевізійних і FM-передавачів для таких цілей. Тепер чекаємо на допомогу від колег з Польщі. В рамках співпраці Держспецзв'язку і КРРТ з провідним оператором ефірного радіо і телебачення Республіки Польща, компанією Emitel, Україна отримає телевізійне і радіомовне обладнання безкоштовно. Угода про постачання першої партії вже підписана представниками Концерну і польської компанії", – йдеться в повідомленні.

Протягом декількох тижнів чотири потужні цифрові телевізійні передавачі, три FM-передавачі та антенні системи будуть доставлені в Україну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ