Телеком

Суд у США тимчасово призупинив заборону на скачування програми TikTok

Федеральний суддя в неділю тимчасово заблокував заборону президента США Дональда Трампа на скачування програми TikTok, повідомляє радіо NPR.

Адвокат TikTok Джон Гол стверджував, що застосунок, який налічує близько 100 млн американських користувачів, є "сучасною версією міської площі". За його словами, заборона на скачування TikTok порушує права на свободу слова.

У результаті суддя Карл Ніколс з окружного суду США в округу Колумбія призупинив заборону на скачування програми TikTok, яка мала почати діяти опівночі в неділю.

До того ж, суддя відхилив прохання позивачів про блокування рішення про заборону застосунку в країні з 12 листопада.

Згідно з указом адміністрації США, з 27 вересня TikTok мав бути вилучений з магазинів застосунків для смартфонів на території країни. Таким чином, нові користувачі не зможуть завантажити його, а інші не матимуть доступу до оновлень, що в підсумку зробить додаток нефункціональним.

Адміністрація Трампа раніше прийняла рішення заблокувати як TikTok, так і WeChat, що належить Tencent Holdings Ltd., в Штатах, вважаючи, що китайські сервіси містять загрозу для національної безпеки США, оскільки мають доступ до особистих даних американців. TikTok залишається можливість продажу американських операцій місцевим компаніям.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ