Телеком

У редакції "Секретних матеріалів" телеканалу "1+1" відбуваються обшуки

У Києві в приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1" медіагрупи "1+1 media" в середу ввечері співробітники Служби безпеки України проводять обшуки.

"У приміщенні "1+1 media" на вул. Куренівській справді відбуваються обшуки", - повідомило джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в головному офісі медіахолдингу.

Про проведення обшуків у редакції "Секретних матеріалів" пише на своїй сторінці в соцмережі Facebook журналіст цієї програми Володимир Тимофійчук.

"Обшуки в редакції "Секретних матеріалів", - написав він на сторінці.

Також Тимофійчук веде стрим з офісу "Секретних матеріалів", у якому наразі відбуваються обшуки.

Згідно з рішенням суду, яке потрапило в кадр стриму, обшуки проводить Служба безпеки України.

Про те, що обшуки проводить СБУ, заявив і нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський.

"Просто зараз на телеканалі "1+1" за адресою Куренівська, 18 триває обшук. Маски-шоу організувала СБУ", - написав Дубінський у своєму Telegram-каналі.

В рішенні суду, яке потрапило в стрим Тимофійчука, йдеться про те, що обшуки проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.3.ст.359 КК України - незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

Водночас в українських ЗМІ повідомляють, що йдеться про справу за фактом прослуховування кімнати для нарад прем'єр-міністра України Олексія Гончарука. Слідство підозрює, що скандальні записи "злив" журналіст "1+1" Євген Куксін.

У свою чергу інтернет-видання "BBС. Україна" з посиланням на джерела в силових структурах повідомляє, що саме в цьому приміщенні, де відбуваються обшуки, є комп'ютер, на якому монтувалися "плівки Гончарука".

16 січня деякі Telegram-канали поширили аудіозапис, на якому кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президенту, а також причини та наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про "примітивні" уявлення президента в економіці, а себе називає "профаном в економіці". Як стверджується, запис було зроблено 16 грудня, і в нараді брали участь, окрім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ