Телеком

Нацрада з телерадіомовлення оштрафує телеканал "НАШ" на 105,6 тис. грн через трансляцію інтерв'ю Гордона з Азаровим

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за підсумками перевірки ухвалила рішення оштрафувати ТОВ "Наша Прага" (Київ, супутникове мовлення, логотип "НАШ") на 105,625 тис. грн (25% суми ліцензійного збору) через висловлювання екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова в передачі "Гордон".

Відповідне рішення члени Нацради ухвалили на засіданні в четвер.

"За результатами перевірки, ми зафіксували поширення висловлювань, які мають ознаки порушення ліцензіатом вимог ч.1 ст.28 закону України "Про інформацію", а також абз.3, 4 і 9 ч.2 ст.6 та пунктів "а" і "в" ч.1 ст.59 закону України "Про телебачення і радіомовлення", - сказав член Нацради Сергій Костинський під час засідання.

Він, зокрема, зазначив, що висловлювання екс-прем'єра в інтерв'ю є спотворенням інформації, навмисною підміною понять, а також поширенням необ'єктивної інформації.

"Ми зафіксували висловлювання Азарова, де він представив свою думку про ситуацію, яка сталася на майдані Незалежності в 2014 році: "Потім я став переконуватися, що цей стихійний спочатку протест, почав перероджуватися в змову проти уряду. І потім це вилилося в державний переворот зі зміною системи влади". Далі він каже: "У пам'яті тих жертв, тисяч людей, які загинули внаслідок розгорнутого і спровокованого Майданом конфлікту на південному сході". Тобто він говорить, що це не військова агресія з боку Російської Федерації, а конфлікт...", - пояснив Костинський.

Нацрада зобов'язує ТОВ "Наша Прага" протягом місяця привести свою діяльність до вимог законодавства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ