Телеком

Керівництво "112.Україна" вимагає від влади негайно припинити тиск на телеканал - заява

Телеканал "112.Україна" висловлює крайнє занепокоєння інформацією про наміри керівника Офісу президента України Андрія Богдана встановити контроль над телеканалом шляхом його арешту і передачі Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"ЗМІ стверджують, що мета Андрія Богдана - здобути контроль над найбільш рейтинговим інформаційним каналом країни шляхом накладення арешту і передачі телеканалу Агентству з розшуку та управління активами (АРМА). У разі накладення арешту управління каналом буде передано АРМА, яке зможе передати це майно в управління приватній компанії, яка виграла відповідний конкурс. Таким чином, законний власник втратить телеканал, а глядач - право на отримання альтернативної інформації", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті телеканалу у вівторок.

Юридична служба телеканалу заявляє, що зазначений план "абсолютно незаконний", а його реалізація означатиме відсутність в Україні законності та "початок у країні режиму авторитаризму і диктатури".

"Також, за повідомленнями низки ЗМІ, Богдан зустрічався з суддями, котрі розглядають справу, після рішення в якій канал може фактично припинити мовлення. До того ж Нацрада з телебачення призначила низку перевірок мовлення каналу, що теж може свідчити про цілеспрямовану кампанію зі здійснення тиску на мовника і пошук найменших юридичних лазівок для закриття каналу", - йдеться в заяві.

"Ми вважаємо таку позицію Офісу президента Зеленського обурливою", - заявили на телеканалі "112.Україна".

Телеканал звертається до Ради Європи, Європейського парламенту, а також до Міжнародної редакційної ради із закликом забезпечити захист свободи слова в Україні.

"Ми вимагаємо від влади негайно припинити тиск на "112.Україна". Нас дивляться мільйони громадян України, які зробили свій вибір. Шановний президенте України, Володимире Зеленський, ваші попередники, які боролися з інакомисленням, отримали політичне покарання за свої дії. Не повторюйте їхній шлях. Боріться з бідністю, а не з неугодними каналами", - йдеться в заяві.

Раніше цього дня ЗМІ повідомили, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу стосовно телеканалу "112.Україна", через що майно телеканалу може бути заарештоване.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ