Телеком

Кіберполіція в Дніпрі припинила діяльність провайдера, який поширював піратський контент

Працівники товариства з обмеженою відповідальністю за щомісячну плату незаконно надавали жителям масивів у м. Дніпрі доступ до перегляду програм мовлення відомих українських телеканалів, повідомляє прес-служба департаменту кіберполіції України.

"Незаконна ретрансляція телеканалів була замаскована під легальний сигнал компанії. Більше ніж 5 тис. користувачів навіть не підозрювали, що щомісяця платять за піратський контент. Наразі за зверненням правовласників поліція розпочала кримінальне провадження. В офісах провайдера проведено обшуки", - інформує департамент кіберполіції України.

Зловмисники підключали абонентів через дротову мережу кабельного телебачення і транслювали цифровий та аналоговий сигнали. При цьому представники провайдера не укладали договорів із правовласниками на право ретрансляції каналів. Користувачі ж навіть не підозрювали, що послуги, які їм надає провайдер, незаконні.

"Сьогодні, 23 травня, проведено три обшуки в офісних приміщеннях провайдера. Вилучена комп'ютерна техніка, понад півсотні телевізійних та інтернет-тюнерів різних модифікацій, ТВ-картки для доступу до каналів телебачення і ретранслятори цифрового сигналу і зв'язку. Крім того, вилучено печатки товариства, документацію і чорнові записи", - йдеться в повідомленні.

У кіберполіції зазначили, що послугами цього провайдера користувалися понад п'ять тисяч жителів Дніпра. Тепер доступ до кабельного телебачення для них заблоковано у зв'язку з вилученням під час обшуків техніки, яка використовувалася для передання цифрового і аналогового сигналу.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Після проведення всіх експертиз вилученої техніки буде вирішено питання про перекваліфікацію провадження за ст. 176 (Порушення авторських прав) КК України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ