Спорт

Чемпіон світу Швайнштайгер оголосив про завершення кар'єри

Екс-півзахисник збірної Німеччини Бастіан Швайнштайгер оголосив про завершення кар'єри. Футболіст опублікував на своїй сторінці в Twitter повідомлення, в якому подякував командам, за які виступав, а також своїй сім'ї.

"Дорогі вболівальники, прийшов час оголосити про те, що в кінці цього сезону я завершую активну кар'єру спортсмена. Дякую "Баварії", "Манчестер Юнайтед", "Чикаго Файр" і національній збірній Німеччини, а також моїй дружині Ані Іванович і іншим членам сім'ї за підтримку", - написав Швайнштайгер.

Останнім клубом в кар'єрі Швайнштайгера став американський "Чикаго Файр", який виступає в MLS, головній футбольній першості США і Канади. За підсумками регулярного чемпіонату команда з Іллінойсу посіла восьме місце в турнірній таблиці Східної конференції, що не пробилася в плей-офф і достроково завершила сезон. Швайнштайгер у минулому сезоні провів 30 матчів, в яких відзначився одним забитим голом і трьома результативними передачами.

Швайнштайгер є вихованцем "Баварії" і виступав за німецький клуб з 2000 до 2015 року. Потім футболіст провів півтора сезони в "Манчестер Юнайтед", після чого перейшов до "Чикаго". Півзахисник є восьмиразовим чемпіоном Німеччини і семиразовим володарем Кубка країни.

У складі збірної Німеччини Швайнштайгер провів 121 матч. Разом з національною командою він двічі завоював бронзові медалі чемпіонату світу, а в 2014 році став переможцем світової першості. На рахунку гравця також срібні медалі чемпіонату Європи 2008 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ