Спорт

Рекордсмену світу в бігу на 60 м загрожує дискваліфікація

Рекордсмен світу в бігу на 60 метрів американський спринтер Крістіан Коулман за останні 12 місяців пропустив три допінг-тести, повідомляє Daily Mail.

Згідно з правилами антидопінгового агентства США (USADA) Коулману загрожує дискваліфікація строком до двох років. Тоді бігун пропустить чемпіонат світу 2019 року в Досі і Олімпіаду-2020 в Токіо.

За інформацією Daily Mail, USADA веде консультації зі Світовим антидопінговим комітетом (WADA) та Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF). Юристи Коулмана намагаються довести, що легкоатлет пропустив один із допінг-тестів з об'єктивних причин.

У лютому 2018 року на чемпіонаті США в закритих приміщеннях Коулман побив світовий рекорд в бігу на 60 м, подолавши дистанцію за 6,34 секунди. У березні 2018 року він виграв золото на чемпіонаті світу в залі в цьому виді програми.

На чемпіонатах світу, що проводяться на відкритих аренах, Коулман завоював дві срібні медалі. У 2017 році в Лондоні американець став другим у бігу на 100 м і в естафеті 4х100 м. На стометрівці Коулман випередив восьмикратного олімпійського чемпіона ямайця Усейна Болта, поступившись лише співвітчизнику Джастіну Гетліну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ