Спорт

ФК "Маріуполь" перейменував свій стадіон на честь колишнього президента меткомбінату В. Бойка

Футбольний клуб "Маріуполь" перейменував свій стадіон "Іллічівець" на "Стадіон імені Володимира Бойка" на честь колишнього президента клубу і Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (група "Метінвест") Володимира Бойка, який пішов з життя в червні 2015 року.

"Особливе місце в житті Володимира Бойка мав футбол. Його ім'я асоціюється зі становленням "Іллічівця". Володимир Семенович зробив величезний внесок у розвиток дитячого, міського та українського футболу. Завдяки Бойку Маріуполь з'явився на футбольній карті не тільки України, а й Європи. Наша міська футбольна команда не тільки успішно виступала в чемпіонатах України, а й домагалася права грати в єврокубках", - наголошується в повідомленні на сайті клубу в середу.

Стадіон "Маріуполя" побудований в 1956 році і спочатку називався "Новатор". У 2001 році був реконструйований за кошти Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Місткість - 12 680 глядачів.

У 2004 році на стадіоні відбувалися матчі розіграшу Кубка УЄФА. Влітку 2009 року на стадіоні проходили матчі юніорського чемпіонату Європи з футболу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ