Спорт

22 спортсмени з Північної Кореї виступатимуть у трьох видах спорту і п'яти дисциплінах на Іграх

На Олімпіаді в Пхенчхані виступлять два десятки спортсменів з КНДР, повідомив президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах.

"22 спортсмени з КНДР виступатимуть у трьох видах спорту і п'яти дисциплінах", – сказав Т.Бах після зустрічі представників Північної та Південної Кореї у Лозанні.

Він підтвердив, що спортсмени Південної та Північної Кореї виступлять в одній команді.

Північнокорейські спортсмени виступлять у фігурному катанні, ковзанярському спорті (шорт-трек), лижних гонках, гірських лижах та хокеї.

Супроводжувати спортсменів з Північної Кореї будуть 24 офіційні особи та 21 представник ЗМІ. На відкритті олімпійці двох країн пройдуть під одним ім'ям "Корея" і під одним прапором. МОК це схвалив. Делегації двох Корей будуть очолювати міністри спорту обох країн. Також під час Олімпіади виступить об'єднана жіноча хокейна команда двох країн.

Після заяви Т.Баха про формат участі КНДР в Олімпіаді учасники зустрічі підписали декларацію про участь спортсменів із Північної Кореї в одній команді з Південною. У ній йдеться, зокрема, про те, що всі учасники Олімпіади та церемонії відкриття повинні прибути в Пхенчхан не пізніше 1 лютого. Також всі спортсмени здадуть допінг-тести.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ