Спорт

Чон Монджун офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури на посаду глави ФІФА

Колишній віце-президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) і екс-глава Корейської футбольної асоціації, південнокореєць Чон Монджун на прес-конференції в Парижі в понеділок офіційно представив свою кандидатуру на посаду глави ФІФА.

"ФІФА стала такою корумпованою організацією, тому що одна і та сама людина і її прибічники довго керували нею. Абсолютна влада розбещує", - цитує Чону Монджуна Sky Sports.

"Це боляче - бути свідком видовища, як президента ФІФА на футбольних стадіонах скрізь обсвистують уболівальники", - додав він.

Чон Монджун пообіцяв очистити ФІФА від корупції.

"Після десятиліть постійної корупції ФІФА потрібен лідер, який може повернути здоровий глузд, прозорість і підзвітність", - сказав Чон Монджун.

При цьому південнокореєць розкритикував президента УЄФА Мішеля Платіні, що є головним кандидатом на посаду. За його словами, М.Платіні - продукт цієї системи. "Це раптом стало дуже модно бути ворогом Блаттера, це надто зручно", - сказав південнокореєць.

Вибори президента ФІФА відбудуться 26 лютого 2016 року. Нинішній глава організації Йозеф Блаттер у червні оголосив про свій відхід на тлі найбільшого корупційного скандалу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ