Спорт

Президент ФФУ просить ФІФА та УЄФА розібратися в ситуації з кримськими клубами

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков просить ФІФА та УЄФА розібратися в ситуації з включенням кримських клубів до складу Російського футбольного союзу.

"Ми стали свідками того, як виконком Російського футбольного союзу незаконно та безпідставно прийняв до свого складу українські клуби з Кримського півострова. Знаючи, що РФС офіційно не проінформував ані УЄФА, ані ФІФА з цього питання, вважаю за необхідне довести до вашого відома, що 12 серпня три українські клуби взяли участь у розіграші Кубка Росії. Ми з вами розуміємо, що подібна діяльність РФС йде всупереч зі статутними нормами ФІФА, УЄФА, ФФУ та самого РФС", - йдеться в його зверненні до президентів ФІФА та УЄФА Йозефу Блаттера та Мішеля Платіні.

"Як президент української національної асоціації, звертаюся до вас із проханням вжити необхідних заходів щодо вирішення ситуації, що склалася, включаючи застосування законних санкцій до сторони, яка порушила регламенти та ігнорує базові принципи вищих футбольних інстанцій ", - заявив А.Коньков.

Він наголосив, що позиція ФФУ стосовно клубів і колективних членів, які розміщені на території півострова Крим, залишається незмінною та принциповою. "Крим є частиною України, тому всі футбольні суб'єкти Криму перебувають під юрисдикцією Федерації футболу України", - зазначив президент ФФУ.

А.Коньков просить керівників ФІФА та УЄФА якнайшвидше надати відповідь і роз'яснення стосовно "кримського питання". "Від вас залежить майбутнє не лише українського, а й світового футболу", - зазначив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ