Спорт

Президент ФФУ має намір оперативно вирішити питання з тренером збірної України, але про потенційні кандидатури говорити не хоче

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков постарається до кінця року вирішити питання з головним тренером національної збірної, але про потенційні кандидатури говорити не хоче.

"Докладемо до цього всіх зусиль. Адже в лютому наступного року у нас контрольний поєдинок, а вже у березні - офіційний. А тренеру ж потрібен час, щоб хоч роздивитися навкруги. Часу ж обмаль, розумію. Як і те, що деякі товариші підганятимуть мене, щоб у результаті... не встиг. Нехай, я на це не звертаю уваги... А про проекти, потенційні кандидатури - тепер ані слова!", - сказав він в інтерв'ю виданню "Український футбол", опублікованому у вівторок, відповідаючи на запитання, чи вирішиться питання з наставником збірної до кінця поточного року.

У зв'язку з ажіотажем, що виник у ЗМІ навколо цього питання, А.Коньков погодився з думкою, що про переговори з англійцем Гаррі Реднаппом не треба було повідомляти публічно. "Дійсно, тепер розумію, що необхідно було все це тримати в тиші, в таємниці", - зазначив він.

При цьому президент ФФУ вважає за правильне, що озвучив пропозицію відомому українському футболісту Андрію Шевченку очолити збірну. "Був упевнений у тому, що він погодиться. І досі вважаю, що його робота з нашою національною командою - це був би цікавий і неординарний крок із боку ФФУ. Чому? Тому що Шевченко - справжній українець, він на 100 відсотків наш по духу. Відчував, що його зацікавить такий варіант роботи. Помилився...", - сказав А.Коньков.

Як повідомлялося, 20 листопада президія ФФУ прийняла рішення розпочати переговори з представниками Г.Реднаппа щодо його можливої роботи на посаді головного тренера збірної України. Але 24 листопада цей фахівець підписав контракт з англійським клубом "Куїнз Парк Рейнджерс".

19 листопада відомий український футболіст Андрій Шевченко також відмовився від пропозиції президента ФФУ Анатолія Конькова очолити збірну України.

26 листопада в ЗМІ з'явилася інформація, що українська федерація веде переговори з італійцем Марчелло Ліппі, який привів збірну Італії до перемоги на чемпіонаті світу 2006 року, а нині тренує китайський клуб "Гуанчжоу Евергранд", з яким у жовтні став чемпіоном Китаю і в листопаді володарем Кубка країни.

У свою чергу голова комітету національних збірних і голова тренерської ради ФФУ Михайло Фоменко повідомив, що ФФУ продовжує пошук кандидатур на посаду головного тренера збірної, й зазначив, що конкретних прізвищ наразі немає.

Посада головного тренера збірної стала вакантною після згоди Олега Блохіна очолити ФК "Динамо" (Київ) наприкінці вересня 2012 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ