Пресрелізи

Український Червоний Хрест робить усе для подолання гуманітарної кризи в країні - Доценко

Український Червоний Хрест робить усе для подолання гуманітарної кризи в країні, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, заявив генеральний директор Українського Червоного Хреста Максим Доценко.

"Бойові дії, масштабні обстріли - все це поглиблює гуманітарну кризу в Україні. Український Червоний Хрест робить усе, щоб її вирішити. Ми допомогли вже понад 12,5 мільйонам українців і продовжуємо це робити (і робитимемо - ІФ-У) доти, доки така допомога буде потрібна. Підтримка українського уряду та міжнародної спільноти надзвичайно важлива для визнання значного внеску українського громадянського суспільства в зусилля з відновлення України. Важливо, щоб представники громадянського суспільства відігравали ключову роль у формуванні відповідної політики та реформ", - сказав Доценко під час дискусії "Соціальна відбудова України - місцевий підхід" у Бундестазі (Будинок Якоба Кайзера) у Берліні.

Зі свого боку керівник відділу міжнародного співробітництва Німецького Червоного Хреста, Крістоф Йонен, наголосив, що "збройний конфлікт, який триває в Україні, негативно позначився не тільки на будівлях і об'єктах критичної інфраструктури, а й на суспільстві загалом".

Як повідомив у Фейсбуці Український Червоний Хрест, дискусія відбулася в рамках Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference - URC2024).

Дискусію організували Український Червоний Хрест, Карітас України та Карітас-Спес Україна за підтримки Німецького Червоного Хреста. Вона стала можлива завдяки підтримці депутата Бундестагу та парламентського державного секретаря Федерального міністра економічного співробітництва та розвитку Нільса Аннена.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ