Пресрелізи

ОТП БАНК будує власну систему довкільно-соціального управління

Комплексна «зелена» трансформація в Україні набуває особливого значення та вже впливає на бізнес. АТ «ОТП БАНК» враховує тенденції, тож запланував ряд заходів у межах створення власної системи управління соціальними та довкільними питаннями (англ. Environmental and Social Management System), розповів ESG менеджер Банку Максим Олійник під час відкритого діалогу «Зелений» порядок денний для України: особлива роль та унікальні виклики для банків» за участі представників НБУ, EBRD, KSE та низки українських фінансових установ.

«ОТП БАНК активно працює в напрямку підтримки та розвитку «зелених» технологій та соціальної відповідальності українського бізнесу. Зараз розробляємо власну систему управління довкільними та соціальними питаннями, яка буде гармонізована з вимогами Європейського Союзу та допоможе Банку створити свій «зелений» портфель», - сказав М.Олійник.

За словами ESG менеджера, ОТП БАНК орієнтується на стандарти ЄС у сфері «зелених» і сталих технологій та практик, що направлені на зменшення ризиків та невизначеності, з якими інвестор стикається при фінансуванні таких проєктів. «У питанні підтримки «зелених» і сталих технологій та практик Банк має не тільки відповідати вимогам ЄС та Материнського Банку, а й чітко дотримуватись правил, які диктує Національний банк України, адже ESG стає необхідністю», - підкреслив він.

Як наголосив Максим Олійник, комплексна «зелена» трансформація відкриває доступ до ресурсів глобальних інвесторів та сучасних європейських технологій, що, своєю чергою, сприятиме розвитку економіки України та збільшуватиме кількість потенційних запитів на фінансування. ОТП БАНК, враховуючи це, а також бажання використати можливості, які відкриваються, напрацював ESG Стратегію, що передбачає:

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ