Пресрелізи

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Реклама

Підприємництво в Україні набуває все більшої популярності, залучаючи людей різних вікових груп і професій. Відкриття власної справи відкриває не лише можливість до фінансової незалежності, але й пропонує свободу у виборі напрямку діяльності та самореалізації. Розглянемо, що потрібно для того, щоб стати підприємцем в Україні. 

Реєстрація бізнесу та відкриття рахунку

Реєстрація ФОП можлива онлайн через портал державних послуг "Дія" або в центрі надання адміністративних послуг. Вам знадобиться лише ідентифікаційний код і паспорт. Для окремих видів діяльності необхідно також отримати ліцензію.

Наступним важливим кроком для ведення бізнесу є вибір банку. Оцініть умови різних фінансових установ, їх комісії та додаткові сервіси. Сьогодні рахунок ФОП можна відкрити онлайн, що значно спрощує процедуру. Наприклад, Райффайзен Банк пропонує наступні умови для підприємців: 

Все, що вам потрібно, щоб відкрити рахунок — це реєстрація ФОП, застосунок "Дія" та відсутність відкритого бізнес рахунку у банку. 

Податкова система та звітність

До того, як відкрити ФОП, необхідно визначитись з формою оподаткування. В Україні доступні дві основні системи: загальна та спрощена.

Спрощена система оподаткування

Спрощена система відрізняється своєю простотою у веденні обліку та поданні звітів, оскільки дозволяє замінити сплату кількох податків на єдиний податок. Фізичні особи-підприємці можуть її обрати, якщо вони відповідають наступним критеріям:

Для реєстрації на спрощеній системі ФОП подає заяву про застосування спрощеної системи оподаткування до державного реєстратора під час реєстрації ФОП або до податкової служби, якщо рішення про такий перехід прийнято вже після реєстрації.

Загальна система оподаткування 

Загальна система застосовується автоматично, якщо ФОП не обрав спрощену систему. У даному випадку ФОП повинен вести докладний облік всіх доходів та витрат, а податок нараховується на чистий дохід, який визначається як різниця між загальним доходом та витратами, пов'язаними з діяльністю.

Стати підприємцем в Україні — це виклик, який вимагає чіткого планування та відданості. З озброєнням правильною інформацією та ресурсами, ви зможете розпочати власний бізнес і досягти успіху на шляху підприємництва.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ