12:46 20.02.2024

ОТП Банк посів друге місце серед комерційних банків у рейтингу первинних дилерів Мінфіну

2 хв читати

За підсумками 2023 року ОТП Банк посів друге місце серед комерційних банків у загальному рейтингу первинних дилерів, згідно з інформацією Міністерства фінансів України. Усього до рейтингу входить 11 банків – первинних дилерів.

Серед державних та комерційних банків ОТП Банк посідає четверте місце.

Статус первинного дилера забезпечує виключне право участі у розміщеннях ОВДП, що проводить Міністерство фінансів, як від свого імені, так і для клієнтів фізичних і юридичних осіб, а також банків та фінансових компаній, що не мають такого статусу.

Нагадаємо, що протягом 2023 року фізичні особи – клієнти ОТП Банку придбали ОВДП на загальну суму 6,3 млрд грн в еквіваленті, а кількість угод склала 2064.

У четвертому кварталі 2023 року ОТП Банк став першим і наразі єдиним банком, який надає своїм клієнтам доступ до унікального сервісу – можливості купувати ОВДП напряму на аукціонах Міністерства фінансів. Цю опцію реалізовано через мобільний застосунок OTP Bank UA. Вже у грудні  з його допомогою придбали державні облігації 93,3% клієнтів, які бажали інвестувати кошти в ОВДП. «Цей інструмент набув особливої популярності, оскільки пропонує 100%-ву гарантію держави повернути кошти з відсотками. До того ж, це можливість зробити свій внесок у підтримку економіку країни, адже ОВДП – це позика державі. Коли ж ми реалізували можливість придбання державних облігацій через застосунок OTP Bank UA, багато клієнтів почали обирати саме цей зручний спосіб інвестування грошей», – розповіла product owner Private Banking ОТП Банку Валерія Овчарук.

Дізнатися більше про можливість придбання ОВДП у мобільному застосунку OTP Bank UA можна за посиланням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА