Пресрелізи

50 тисяч користувачів отримають доступ до швидкісного інтернету в укриттях українських ВНЗ

Такими є результати спільного проєкту "Хуавей Україна" та Фонду освітніх ініціатив "Wi-Fi в укриттях", ініційованого Мінцифри та Міносвіти України

Впродовж 2022-2023 навчального року в укриттях 27 навчальних закладів було розгорнуто сучасну мережу Wi-Fi-6. Це забезпечить безперервний доступ до освіти студентам і викладачам по всій Україні — там, де можливе очне навчання. 22 університети, 2 центри зайнятості та 3 заклади професійної освіти по всій Україні отримали сучасне обладнання Huawei для швидкісного інтернету в укриттях. Партнером і виконавцем проєкту виступив БФ "Фонд освітніх ініціатив".

Церемонія передачі обладнання у Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій

За підсумками проєкту завершено доставку і триває інсталяція 500 точок доступу, 50 комутаторів, 200 адаптерів живлення, а також потужних маршрутизаторів для збільшення швидкості зʼєднання. Ці пристрої дозволять побудувати сучасну Wi-Fi-6 мережу в бомбосховищах ВНЗ. Одна точка доступу уможливлює доступ до інтернету для більш ніж 100 студентів і викладачів. Загалом кількість переданого обладнання Huawei дозволить забезпечити інтернетом понад 50 тисяч користувачів. За потреби ця потужність може бути збільшена. В укриттях, які функціонують також як пункти незламності, інтернетом можуть користуватися і містяни.

Церемонія передачі обладнання у Київському фаховому коледжі зв'язку

"Ми вдячні компанії "Хуавей Україна" та Фонду освітніх ініціатив за цей проєкт. На сьогодні співпраця з великими корпораціями, іншими державами, закладами освіти, громадським сектором є надважливою для забезпечення безперервності освітнього процесу, у цей складний для України час. Сподіваюся, це лише початок, і проєкт "Wi-Fi в укриттях" знайде своє продовження у подальшій співпраці з різними партнерами", — прокоментував Дмитро Завгородній, заступник Міністра освіти й науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

"Інформаційні технології та інновації — ключова спеціалізація Фонду освітніх ініціатив. Ми понад 11 років сприяємо розвитку вітчизняної ІТ-індустрії та популяризації інновацій як способу мислення. Сьогодні надважливим для ІТ-освіти є впровадження проєкту "Wi-Fi в укриттях" саме у закладах вищої освіти, і ми вдячні Міністерству освіти й науки України, Міністерству цифрової трансформації України та колективу "Хуавей Україна" за підтримку цієї ініціативи", — зазначила Надія Омельченко, віцепрезидентка компанії "ІТ-Інтегратор", засновниця БФ "Фонд освітніх ініціатив".

"Безперервний доступ до освіти — один із пріоритетів Huawei. Наша компанія бере участь в ініціативі "Wi-Fi в укриттях", оскільки ми добре розуміємо цінність освіти та її вплив на економічний ландшафт на рівні держави. Сталий навчальний процес вплине на якісну професійну підготовку майбутніх випускників, котрі займатимуться відбудовою України", — зазначив Тоні Цао, заступник директора "Хуавей Україна".

Завершальним етапом проєкту є навчання технічних фахівців університетів-учасників програми "Wi-Fi в укриттях" за курсом Huawei HCIA-Datacom щодо налаштування бездротових рішень Wi-Fi. Тренінг триває з 18 до 22 вересня 2023 року онлайн. Тренер — провідний вітчизняний фахівець із мережевих технологій Віталій Мар’яновський, сертифікований тренер Huawei ICT Academy.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ