Пресрелізи

Про результати соціологічного опитування щодо настроїв росіян на вересень 2023 року

Український інститут майбутнього спільно з “Нью Імідж Маркетинг Груп” презентували результати соціологічного опитування щодо настроїв росіян на вересень 2023 року

Респонденти дали відповіді на питання щодо найбільш резонансних подій в Росії; цілей так званого “СВО”; мобілізації; очікувань від цьогорічних виборів, а також відносин з Китаєм.

Цікаво, що ріст цін та інфляція перемогли війну. Зокрема, 49% росіян чекають, що все подорожчає. Крім того, росіяни бояться мобілізації, але готові до неї 52% росіян її підтримують. І навіть у віці 18-24 роки підтримує третина респондентів. Якщо мобілізація відбудеться, то ніяких бунтів не буде. До речі, росіяни чекають, що це станеться після виборів президента в березні.

У той же час 25% росіян хочуть бачити нового президента. 49% хотіло б, щоб саме Володимир Путін назвав наступника. У рейтингу майбутніх президентів РФ з великим відривом лідирує прем'єр-міністр Михайло Мішустін (24%). На другому місці мер Москви Сергій Собянін (9%).

Ще ключові результати дослідження:

– це рівні партнери, з іншого боку є усвідомлення того, що Китай використовує або збирається використовувати РФ у своїх інтересах. Особливо це стосується китайських зазіхань на російські сировині ресурси.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ