Пресрелізи

Інклюзія в дії: форум НАІУ визначає курс на гуманітарне реагування

Національна Асамблея людей з інвалідністю України організовує форум в Києві на тему «Включення та участь: люди з інвалідністю в центрі політики гуманітарного реагування під час війни».

12-13 вересня 2023

Онлайн / офлайн

 

 

Прем’єр-готель “Русь”

м. Київ, вул. Госпітальна,4.

 

Форум має на меті зібрати понад 70 представників організацій людей з інвалідністю, активістів, які представляють інтереси людей з різними порушеннями, батьків, які виховують дітей з інвалідністю, людей старшого  віку, цивільних та військових  з різних областей України, які постраждали і набули інвалідності, щоб:

✔обговорити питання участі та внеску організацій осіб з інвалідністю в гуманітарне реагування за 1,5 роки повномасштабного вторгнення;

✔обмінятись досвідом та обговорити існуючі проблеми в гуманітарному реагуванні;

✔напрацювати спільні рекомендації включення питань інвалідності в План Гуманітарного реагування на 2024 рік.

Форум є унікальною можливістю для представників громадських організацій  людей з інвалідністю, міжнародних інституцій, Агенцій ООН, кластерів, державних установ та ЗМІ обговорити питання надання гуманітарної допомоги людям з інвалідністю та людям похилого віку у період воєнного стану.

Партнери

Програма заходу

 

13 вересня (онлайн / офлайн)

9:30 Реєстрація

10:00 – 10:15 Вітальне слово

10:15 – 12:00 Заключна дискусійна панель: “Пріоритети гуманітарного реагування 2024 рік: включення та внесок  людей з інвалідністю” (підсумки тематичних дискусій).

12:00 Вільне спілкування.

*Тематичні дискусії:

Національна Асамблея людей з інвалідністю України запрошує зацікавлені інституції до активної участі в Форумі – це відкрита платформа для спілкування у вирішенні конкретних проблем.

Кількість учасників в офлайн-заході обмежена.

Для медіа: для отримання акредитації та додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до

прес-служби Національної Асамблеї людей з інвалідністю України за телефоном: +380 66 292 14 39.

Стежити за апдейтами та за новинами НАІУ можна на сторінці у Facebook та на сайті організації.

Національна Асамблея людей з інвалідністю України налічує більше ста організацій, які представляють інтереси людей з різними порушеннями. З перших днів війни організації надають гуманітарну допомогу людям з інвалідністю та людям похилого віку з різних областей України: продукти харчування, засоби гігієни, асистивні технології, ліки, непродовольчі товари першої необхідності. На базі організацій створені прихистки (5 областей), простори для дітей (різні локації у 18 областях), надається консультативна та психологічна підтримка. НАІУ працює з цивільними та військовими, які набули інвалідності внаслідок війни, адвокатує питання захисту прав людей з інвалідністю в різних сферах та інше.

Захід організовується Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги, спрямованої на підвищення доступності політичного та суспільного життя, а також повного включення всіх громадян у демократичний процес. Будь-які думки, висловлені під час заходу, належатимуть авторам і не обов'язково відображають погляди IFES.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ