Пресрелізи

Реакція спортивної спільноти на агресію Росії в Україні

Вторгнення Росії в Україну викликало широку реакцію у спортивному світі: спортсмени засуджують дії Москви, тоді як дедалі частіше звучать заклики ізолювати країну від міжнародних змагань.

У міру поглиблення кризи між Росією та Україною спортсмени всього світу реагують на неї рішучими висловлюваннями – від засудження до бойкоту. Навіть казино, як Elslots, обмежили свою діяльність на території країни-агресора. Вперше за кілька поколінь війна повернулася до Європи. Вторгнення Росії в західну сусідню Україну прикуло увагу світового співтовариства, враженого і обуреного насильством, яке чиниться на чужій території російськими військами і лоялістами.

Футбол

Ситуація може стати головним болем для ФІФА, але загалом спортивний світ швидко відреагував на агресію Росії та розірвав чи скоротив зв'язки України з діловими партнерами та спонсорами.

Через день після того, як "Аерофлоту" заборонили польоти у повітряному просторі Великої Британії, "Манчестер Юнайтед" оголосив про припинення співпраці з найбільшою російською авіакомпанією.

Німецька команда "Шальке" прибрала зі своїх футболок назву російського державного газового гіганта "Газпром", УЄФА перенесла травневий фінал Ліги чемпіонів з "Газпром Арени" у Санкт-Петербурзі до Парижа, "Формула-1" забрала свої Гран-прі з Росії, а одна з команд Haas зняла зі своїх машин усі лівреї виробника калійних добрив "Уралкалія".

Крім того, Міжнародний олімпійський комітет закликав усі спортивні організації перенести свої заходи із Росії.

Однак Чедвік каже, що звернутися назад багаторічні інвестиції та участь Москви у спорті буде непросто.

"Існує взаємозалежність з Росією, і не тільки у футболі, яка встановилася за останні два десятиліття, і європейським спортивним організаціям буде важко її позбутися", - сказав Чедвік.

"Під час пандемії УЄФА дізнався, що переносити матчі дуже просто, тому він зробив заяву про перенесення фіналу, який коштував відносно недорого", - додав Чедвік, але це буде коштувати УЄФА 45 млн доларів на рік, якщо він вирішить розірвати спонсорську угоду з " "Газпромом".

Якщо УЄФА справді серйозно ставиться до своєї позиції щодо Росії, то слід очікувати, що найближчими тижнями вони розірвуть угоду з "Газпромом", - сказав Чедвік. А всі відгуки про поточну ситуацію ви можете прочитати за посиланням.

Формула Один

Теніс

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ