11:17 10.04.2022

Автор ІГОР ЖДАНОВ

Cкільки ще потрібно смертей українців, щоби ви нас почули?

7 хв читати
Cкільки ще потрібно смертей українців, щоби ви нас почули?

Ігор Жданов, Інформаційна оборона

Сьогодні не буде традиційного щоденного огляду військово-політичної ситуації від аналітиків Інформаційної оборони. І не тому, що ми не спроможні його підготувати. Ні, ми навіть почали свою повсякденну роботу, яка, незважаючи на війну, вже стала рутинною.

Але «зарившись» як завжди в інформаційні потоки, ми зрозуміли – всі наші думки в Бучі, всі наші розмови провертаються до шокуючих фото мертвих українців, до зґвалтованих та потім убитих жінок, до питань, які вже стали банальними – невже це можливо у ХХІ сторіччі, невже наші сусіди нелюди та канібали, які не мають жодної моралі, совісті та елементарних людських принципів.

Виявилося – не мають, виявилося – це можливо.

Це про росію. Про країну, назву якої ми, українці, не домовляючись, стали писати з маленької букви.

росія вбиває і потім бреше. росія бреше і потім вбиває. Чим більше брехні, тим більше смертей.

Ми не будемо задавати питання росіянам.

СКІЛЬКИ ЩЕ ПОТРІБНО СМЕРТЕЙ УКРАЇНЦІВ, ЩОБИ ВИ НАС ПОЧУЛИ?

Вони не почують це питання, тому що не хочуть його чути. Вони не нададуть на нього відповідь, бо їм немає що на нього відповідати.

Не менше нас шокує і стандартна реакція переважаючої більшості представників колективного Заходу.  За словами співчуття – небажання нас почути.

Ми не хочемо черговий раз чути слова про глибоку стурбованість та заклики розробити черговий пакет санкцій, але який не буде, не дай Боже, на шкоду національній безпеці їх країні та не буде загрожувати  благополуччю  їх громадян.

Адже прикрутити вдома краник та знизити температуру на 2 градуси для когось із бюргерів вже майже подвиг.

Тільки не розповідайте про це маленькій дитині, яка десятки днів мерзла у маріупольських підвалах, вагітним жінкам, які народжували під час ракетних ударів, простим солдатам, які стояли насмерть, захищаючи свої дома. Тисячам загиблих та поранених.

СКІЛЬКИ ЩЕ ПОТРІБНО СМЕРТЕЙ УКРАЇНЦІВ, ЩОБИ ВИ НАС ПОЧУЛИ?

Не всі західні лідери є закінченими прагматиками та циніками. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україні потрібна зброя, зброя і ще раз зброя.

Сподіваємося що пан президент був абсолютно щирим і на цьому тижні Польща в рамках двосторонніх відносин з Україною  (не втягуючи НАТО в це питання) передасть нам винищувачі МіГ-29, яких так не вистачає на фронті.

Та, в принципі наше звернення не до лідерів західних країн, а до їх виборців. Ми звертаємося до вас аби ви змусили своїх обранців допомогти Україні.

Не словами, а ділом – танками, літаками, зенітно-ракетними комплексами, гранатометами, сучасними дронами, іншим озброєнням, якого так потребують наші хоробрі воїни.

Нам, українцям, не потрібно відповідати на питання, які ми ставили російсько-фашистським загарбникам та нашим союзникам.

Ми на нього відповідь надали – і на фронті, і в тилу. Відповідь надав кожен з нас окремо, надали відповідь і всі ми – українці.

Міжнародний трибунал – так, судові процедури – так. Але ми знаємо як довго тривають судові процедури. Ми добре знаємо, що росія за жодних умов не видасть цих злочинців, якими б «залізобетонними» не були докази їх вини.

Але я переконаний – життєвий шлях цих виродків, вбивць та ґвалтівників буде недовгим. Крапка.

ВБИВЦІ ПОНЕСУТЬ ПОКАРАННЯ, ЯКЕ ЗАСЛУГОВУЮТЬ

Прошу вибачить нас за цей емоційний, і напевне, занадто великий вступ, але це було колективне рішення експертів нашого проекту. Ми не могли «видавати» стандартну аналітику, коли за нашими вікнами насувається темрява Середньовіччя.

Але ми не могли і не виконати наш професійний обов’язок. Нижче щоденний огляд, який присвячений одній, але нещадно болючий темі – геноциду українського народу, масовому вбивству мирних українців, «бучанській різні».

1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів. Після цього почала відкриватися інформація про звірства, які скоїли в окупованому місті російські військові. Зокрема, мер Анатолій Федорук повідомив, що у місті виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав'язаними руками.

За даними Генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової, станом на вечір 3 квітня з визволеної території Київщини (Буча, Ірпінь, Бородянка) було вивезено 410 тіл убитих загарбниками мирних жителів. Найгірша ситуація щодо людських жертв російських окупантів у Київській області спостерігається в Бородянці.

Президент Володимир Зеленський відвідав Бучу, де виявлено свідчення масових убивств росіянами українських мирних жителів.

Братську могилу почали копати принаймні 10 березня.

Сьогодні були  опубліковані знімки братської могили в Бучі, виритої на території церкви Андрія Первозванного. Супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies показують траншею довжиною 45 футів (13,7 м).

Maxar Technologies заявила, що перші ознаки розкопок братської могили  було помічено 10 березня.

Реакція міжнародного співтовариства на масові вбивства українців у Бучі.

 Рада безпеки ООН не проводитиме засідання 4 квітня на запит росії, яка вимагала обговорити "волаючу провокацію українських радикалів у Бучі". Засідання Радбезу з приводу масових вбивств українських мирних мешканців відбудеться 5 квітня на вимогу України.

Президент США Джо Байден після побаченого у Бучі назвав російського президента путіна варваром і заявив, що потрібно зібрати всі докази російських звірств, щоб покарати рф за цей військовий злочин.

Європейський Союз звинуватив російську владу у скоєнні звірств на вже звільнених територіях у Київській області, які раніше перебували під контролем російських окупаційних військ. Про це йдеться у заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля в понеділок, зробленій від імені всього Євросоюзу.

У заяві сказано, що ЄС найрішучішим чином засуджує звірства, вчинені російськими збройними силами в ряді окупованих українських міст, які зараз звільнені. 

Керівник британської розвідки MI6 Річард Мур заявив, що позасудові страти входили в плани путінського вторгнення в Україну: "ми знали, що плани Путіна щодо вторгнення включали позасудові страти його військовими і розвідувальними службами. Повідомлення про вбивства у стилі страти мирних жителів зі звільнених районів викликають жах і холодять кров".

Таким чином Річард Мур відреагував на заяву глави МЗС Британії Ліз Трасс з засудженням масових вбивств мирних жителів у звільнених містах і селах Київщини, яка заявила, що "ми повинні притягнути до відповідальності винних за жахливі дії російських військ у Бучі, Ірпені та інших місцях України. Режиму путіна не дозволять приховати свою причетність до цих звірств".

Міністерка закордонних справ Британії Ліз Трасс також заявила, що союзники повинні домовитися про нову потужну хвилю санкцій проти росії після того, як стало відомо про злочини російських військ у містах, які побували під окупацією. 

Президент Польщі Анджей Дуда після публікації фотографій звірств росіян у Бучі заявив, що Україні потрібні насамперед три речі – зброя, зброя та ще раз зброя: "злочинці мають бути названі злочинцями, притягнуті до відповідальності та засуджені. Знімки з Бучі заперечують переконання, що компроміс потрібно шукати за всяку ціну. Насправді захисникам України потрібні насамперед три речі: зброя, зброя та ще раз зброя".

Німеччина є головною перешкодою на шляху до введення більш жорстких санкцій проти росії, заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Глава польського уряду також виступив за створення міжнародної комісії для розслідування подій у Бучі і інших районах Київщини, які він називає геноцидом.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що найближчими днями Захід погодиться на подальші санкції проти росії у зв’язку з війною  та зокрема звірствами, скоєними в Бучі.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо заявив, що після звірств у Бучі Італія підтримає санкції проти російського газу.

Австрійська влада підтримує нові санкції проти росії після викриття військових звірств у Бучі, але відкидає негайне ембарго на російські енергоносії.

Цинічна брехня росії про непричетність російських окупантів до масового розстрілу мирних жителів та геноциду українського народу.

Прес секретар президента росії Дмитро Пєсков та глава російського МЗС Сергій Лавров, незважаючи на фото- та відеосвідчення звірств російських окупантів у Бучі під Києвом, продовжують називати геноцид українців "інсценуванням" та "фейковою атакою".

Посол росії в США Анатолій Антонов заявив, що українські військові нібито обстріляли Бучу відразу після виходу російських військ, і це призвело до загибелі цивільних: "у США навмисне замовчується той факт, що відразу після відведення російських військ ЗСУ завдали місту Буча артилерійського обстрілу. Саме це могло призвести до втрат серед мирного населення".

Антонов заявив, що "очевидно", що "київський режим намагається перевалити провину за всі свої злочини на Росію" і що репортажі про вбивства ЗС рф мирних жителів у Бучі — "брехливі звинувачення", які "вже повністю спростовано міноборони росії".

СКЛЬКИ ЩЕ ПОТРІБНО СМЕРТЕЙ УКРАЇНЦІВ, ЩОБИ ВИ НАС ПОЧУЛИ?

ВБИВЦІ ПОНЕСУТЬ ПОКАРАННЯ, ЯКЕ ЗАСЛУГОВУЮТЬ

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА