Пресрелізи

Презентація проекту благоустрою мікрорайону Микільська Слобідка відбулась просто неба

 

Компанія-девелопер «Нова Слобідка» стала ініціатором публічного діалогу з архітекторами-урбаністами, владою та жителями мікрорайону Микільська Слобідка з приводу розбудови тут нового житлового комплексу.

Як планується облаштування території мікрорайону, що незабаром почне тут споруджуватись і що з цього отримають місцеві мешканці — про це йшлося на презентації концепції благоустрою, що відбулась просто неба по вул. Микільсько-Слобідська 7-9 в Дніпровському районі міста Києва.

ТОВ «Нова Слобідка» готова інвестувати порядка 50 млн грн. в сучасне будівництво Зони Здоров’я. Для початку роботи необхідно лиш узгодити проект майбутньої інфраструктури суспільної території із місцевими мешканцями.

Проект передбачає не просто побудову нового, функціонального житла. Основне завдання архітекторів — спорудження сучасного урбаністичного простору з повноцінною інфраструктурою та якісною парковою зоною відпочинку.

«Зона здоров‘я перетвориться на сучасний багатофункціональний публічний простір з ухилом у спортивні активності та створення сприятливих мікрокліматичних умов, за рахунок гармонійного поєднання штучних та природних елементів ландшафту», — підкреслив архітектор, урбаніст та автор-розробник концепції благоустрою Станіслав Дьомін.

Чому проєкт назвали «Зона Здоров’я»? Автор роз’яснює.

«Збереженню нашого фізичного, психічного та соціального здоров‘я сприяє широкий спектр можливостей, які надає територія, враховуючи потреби та обмеження різних груп населення. Тому у зоні здоров‘я зроблено акцент на фізичні, творчі та інтелектуальні активності, враховані потреби у рекреації, спогляданні природи та мистецтва, спілкуванні, розвагах та самовираженні для різних вікових груп —  від дітей до пенсіонерів. 

Ми плануємо облаштувати сучасний «Public Space» для комунікації людей, що  залучені в спортивні активності і тих, хто бажає приєднатись, але поки не знає як».  

Олександр Стельмащук,  власник компанії-девелопера, розповів про плани розбудови мікрорайону:

«ЖК складатиме три багатоповерхівки із сучасним підземним паркінгом на 550 машиномісць та розвиненою інфраструктурою довкола. Молоді сім’ї, для яких призначене житло, та місцеві мешканці з довколишніх будинків отримають фітнес-центр та великий басейн, торговий центр, дитячий садочок та майданчики для здорового відпочинку.

Архітектурний ансамбль будівель за рахунок композиції та матеріалів буде вписано в ландшафт, а сприйняття висотності знівелюється за рахунок фонової багатоповерхової забудови, яка оточує нашу ділянку. З висоти пташиного польоту окреслиться новий контур Слобідки. 

Елементи нової інфраструктури будуть доступні для всіх жителів мікрорайону Микільська Слобідка. Для реалізації проекту знадобиться 2-3 роки». 

 

За даними опитування, проведеного компанією «Нова Слобідка» в серпні цього року, 92,5% місцевих мешканців прагнуть змін на краще у своєму мікрорайоні. В зв'язку з цим, та сподіваючись на щирий діалог, автори-розробники концепції благоустрою «Зона Здоров’я»  залишають проєкт відкритим до обговорення: 

«Найголовніше — це врахувати потреби та побажання місцевих мешканців».  

 

Власник ТОВ «Нова Слобідка» Олександр Стельмащук передав присутнім місцевим мешканцям копії документи, які підтверджують законність будівництва. 

 

«Всі принади майбутнього ЖК та прилеглої території Зони Здоров’я будуть відкритими та доступними для місцевих мешканців. Після побудови комплексу, берегова лінія залишиться  доступною, як і раніше, для жителів всього міста», — зазначив він.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ