15:43 13.04.2021

GlobalMoney идентифицируют плательщиков через приложение ДІЯ

2 мин читать

(подается на языке оригинала)

Як відомо, міжнародна платіжна система GlobalMoney однією з перших почала тестування та, з 2021 року запровадила, систему BankID для ідентифікації електронних гаманців у платіжному сервісі Global24. Зауважимо, що згідно з постановою НБУ з 01 січня 2021 року електронні гаманці підлягають обов’язковій ідентифікації.

Наступним кроком стало запровадження ідентифікації готівкових платежів у всій мережі платіжних терміналів GlobalMoney. Раніше користувачі не могли здійснювати платежі від 5000 грн через термінал, адже згідно з українським законодавством вони повинні супроводжуватись даними про платника. Починаючи з квітня, для підтвердження такого платежу користувачу пропонується лише відсканувати QR-код з екрана терміналу сканером у застосунку ДІЯ.

Процес ідентифікації триває лише кілька секунд, потрібно лише підтвердити передачу електронної копії документу, натиснувши на одну кнопку. Перед початком процедури важливо впевнись що смартфон підключений до мережі інтернет.

Нагадаємо, що розвиток мережі платіжних терміналів є одним з пріоритетних напрямків діяльності компанії GlobalMoney. Щомісяця кількість терміналів збільшується на 50-100 штук. А кількість доступних для оплати сервісів зростає мало не щодня.

ДІЯ — мобільний застосунок з цифровими документами і онлайн-послугами, розроблений Міністерством цифровий трансформації України.

ДІЯ 2.0 — оновлений мобільний застосунок, за допомогою якого українці мають змогу отримувати доступ до своїх цифрових документів і в потрібних життєвих ситуаціях у кілька кліків шерити їхні цифрові копії. Серед них — ID-картка та закордонний біометричний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс транспортного засобу, податковий номер (РНОКПП), свідоцтво про народження та довідка переселенця (ВПО).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА