Пресрелізи

Відкрите звернення народного депутата Олега Дунди до Президента

Шановний пане Президенте!

Я - Олег Дунда, депутат мажоритарного округу Київщини, якого висувала наша партія. Коли я зустрічаюсь із виборцями мені дуже часто задають питання: «А які ідеологічні засади вашої партії?». Я починаю говорити про патріотизм, про ефективну працюючу економіку, про те, що Росія здійснює вже сім років військові дії на Сході України і нам дуже необхідно побудувати сучасну боєздатну армію. Зрештою, про те, що немає альтернативи євроатлантичній інтеграції і про інші близькі мені ідеологічні твердження. У відповідь мені кажуть, що чули інше. Причому не тільки від наших опонентів, але і від депутатів нашої фракції. І мені не завжди вдається такі звинувачення ефективно спростовувати.

Дійсно, коли формувались списки кандидатів від нашої партії ставка робилась на активних молодих людей з незаплямованою репутацією, лідерів суспільної думки на певних територіях. Тоді стратегічним завданням було змінити старий політичний клас незалежно від їх партійної належності, бо було зрозуміло, що реформуванню і змінам він не піддається. Мабуть тому ідеологічна і політична однорідність поглядів членів нашої команди не стояла на першому плані. Ми серйозно посунули старий політичний клас із політичної сцени нашої країни, хоча ще не повністю і не всюди. Але тепер чітке окреслення ідеології партії, як втілення світоглядних засад Президента, стає нагальним питанням.

Ми досить часто дискутуємо з колегами щодо ідеологічного світобачення, але це дискусія скоріше стосується наших особистих поглядів. Якщо ми вже назвались Зе-командою, то маємо відстоювати насамперед принципи Президента.

Маючи в своєму арсеналі ідеологічні засади Президента Зеленського фракція у Верховній Раді стала б дійсно сильною монолітною монобільшістю. І тому випадки провалу питань порядку денного лишилися б у минулому.

Всі депутати від «Слуги народу» мають зрозуміти, що ніхто з нас не прийшов до Верховної Ради сформованим політиком, що всіх нас привела до влади довіра народу до молодого, принципово іншого Президента. Тому на нас лежить певне моральне зобов’язання – забезпечення пріоритетності реалізації ідеологічних засад Президента Зеленського.

Але для цього бажано мати ці ідеологічні засади чітко сформованими. Я впевнений, зараз якраз настав час ідеологічно визначитись, без цього рухатись вперед неможливо! Зараз настав час, коли кожен, хто прийшов в політику під прапором  Президента Зеленського має відверто відповісти собі: «Я з Президентом Зеленським чи ні?».

Ті, хто не підтримують політичну лінію Президента, завжди мають право на самостійну політичну позафракційну діяльність і навряд чи їм в цьому будуть заважати. Так, можливо нас стане менше, але ми будемо сильніші, а може прийдуть на їх місце інші, теж амбітні, але більш командні гравці.

Я тезово хочу запропонувати власне бачення ідеологічного фундаменту Вашої і нашої  партії, але остаточне рішення за Вами!

Можливі й інші більш широкі формулювання. Я ще раз повторюю, це моє власне бачення.

Пане Президент, час ідеологічно визначитись! Слово за Вами.

Народний депутат України Олег Дунда

(Київщина,  фракція «Слуга народу»)

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ