14:11 18.12.2020

ФЛПы в Лубнах президенту Зеленскому: "Пока Вы минимизируете убытки от локдауна, мы замерзаем от неконкурентных действий "Лубныгаз"

3 мин читать

(На украинском языке)

 

40 суб’єктів підприємницької діяльності з м. Лубни Полтавської області звернулися до Президента України Володимира Зеленського із констатацією кричущого факту: альтернативну систему газопостачання нівелює неконкурентна поведінка оператора газорозподільної системи АТ «Оператор газорозподільної системи Лубнигаз».

«У той час, як влада України намагається мінімізувати збитки самозайнятим підприємцям від всеукраїнського карантину, лібералізуючи податкове навантаження та підтримуючи ФОП через систему державних дотацій, у Лубнах відбувається знищення малого підприємництва та утиски нашого конституційного права на працю», - йдеться у листі орендарів єдиного в Лубнах ТРЦ «DEPOt», що дає роботу близько 300 особам - ФОПам та їх співробітникам.

26 листопада 2020 року представники «Лубнигаз» перекрили постачання газу в ТРЦ «DEPOt» за начебто «невідповідність обладнання проектним умовам» безпосередньо в розпал опалювального сезону. За вимогою Лубнигаз ТРЦ повинен внести зміни в діючий проект вузлу обліку газу, які ТРЦ замовив та проплатив безпосередньо АТ «Оператор газорозподільної системи Лубнигаз» за Договором 30/09/2019.

Кричущою несправедливістю автори листа вважають підставу відключення ТРЦ від газопостачання, адже саме Лубнигаз взявся виконати та передати ТРЦ проект оновлення цього обладнання в термін не пізніше 30.04.2020 р., за що отримав 100% попередню оплату більше року тому.

Не видаючи проєкт оновлення газового вузла, за який орендодавець вже заплатив, та залишивши ФОПів без тепла на підставі «невідповідності обладнання проектним умовам», «Лубнигаз» змушує ТРЦ повернутися до нього як афілійованого постачальника газу на ціну, що на 20% вища за інші пропозиції тендеру.

ТРЦ наразі обігрівається лише кондиціонерами, тільки завдяки теплій зимі ми ледве утримуємо температурні норми у приміщенні в 9000 кв. метрів.

На сьогоднішній день внаслідок порушення температурного режиму в ТРЦ різко виросла захворюваність на ОРВ серед персоналу та орендарів (17 чоловік знаходиться на лікарняному та близько 10 працюють, знаходячись в хворобливому стані).

Автори листа розповіли також, до яких заходів вдалися орендодавці для виходу з ситуації: «Менеджмент ТРЦ «DEPOt» вже на другий день після відключення від газу, а саме 27.11.2020 року, написав лист до НКЕР КП із закликом щодо розслідування неконкурентної поведінки оператора газорозподільної системи АТ «Оператор газорозподільної системи Лубнигаз». Наразі відповіді немає, як немає нашої надії на припинення маніпуляцій та монопольного тиску на ринок збоку вищезазначеної організації».

Серед вимог, про які йдеться у листі, - початок позапланової перевірки НКЕРЗ КП АТ «Оператор газорозподільної системи «Лубнигаз» та надання ТРЦ «DEPOt» замовленого проєкту оновленого вузлу обліку газу від АТ «Оператор газорозподільної системи «Лубнигаз» згідно з Договором.

«Ми вимагаємо поновлення економічної свободи, дотримання права суб’єкта підприємництва на працю та вільний вибір підрядника послуг на ринку, де держава заявила про робочу альтернативну систему надання послуг з газопостачання».

Підписи 40 суб’єктів підприємницької діяльності, що є орендарями в ТРЦ «DEPOt» м. Лубни Полтавської області.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА