09:21 18.03.2019

Одесский Припортовый или инсинуации в Укртрансгазе

6 мин читать

(подается на языке оригинала)

 

 Наша компанія товариство з обмеженою відповідальністю "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" (код ЄДРПОУ 40651177), підписало договір на переробку давальницької сировини з Акціонерним товариством "Одеський припортовий завод".

Станом на сьогоднішній день ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" сумлінно виконує умови даного договору та взяті на себе зобов’язання.

ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" з метою виконання своїх зобов’язань, як добросовісного постачальника та давальця сировини, завчасно виконав всі вимоги Кодексу газотранспортної системи, для забезпечення безперебійного постачання природного газу кінцевому споживачу, а саме:

  • отримав EIC-код,
  • своєчасно уклав з АТ "Укртрансгаз" договір транспортування природного газу № 1901001349 від 29.01.2019 року,
  • своєчасно уклав з АТ "Укртрансгаз" договір зберігання (закачування, відбору) природного газу в підземному сховищі,
  • завчасно створив особистий кабінет (портфоліо) в інформаційній платформі АТ "Укртрансгаз" та протестував роботу даного інформаційного ресурсу, що підтверджується фактами успішного приймання-передачі природного газу саме шляхом використання Інформаційної платформи:
  • враховуючи, що у лютому 2019 року добове балансування ще не було введено, та існувала ймовірність невпровадження добового балансування з 01.03.2019 року, ТОВ"ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" провело роботу з банківськими установами щодо узгодження та отримання банківської гарантії, як для балансування на місячному базисі, так і на добовому,
  • в цей же період ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕТ" успішно передало незначний обсяг природного газу в заставу АТ "Укртарнсгаз" в якості формування фінансового забезпечення (оскільки на базисі місячного балансування це було передбачено Кодексом ГТС),
  • успішно передавало та приймало природний газ у відповідності до вимоги Кодексу ГТС через торгові сповіщення шляхом використання Інформаційної платформи.

Отже, з огляду на викладене вище ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" є професійним трейдером, та має практичний досвід успішного виконання договірних зобов’язань у сфері купівлі-продажу, постачання природного газу, а також є абсолютно технічно і фінансово готовим до функціонування, безперебійного постачання природного газу в умовах добового балансування, а також є добросовісним  постачальником давальницької сировини.

Разом з тим, у своїй статті, що опублікована за посиланням http://utg.ua/utg/media/news/2019/03/informaciina-platforma-ukrtransgazu-unemozhlyvlue-nakopychennia-neobgruntovanoi-debtorskoi-zaborgovanosti-ta-poperedzhae-zbytky-operatora-gts.html АТ "Укртрансгаз" безпідставно стверджує, що ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" має непрофесійний менеджемт, хоча, для таких тверджень відсутні будь-які підстави.

Такими діями та твердженнями АТ "Укртрансгаз" порушує принципи добросовісної конкуренції, дискредитуючи ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ", як суб’єкта господарювання,  поширюючи про ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" неправдиві відомості, які завдають шкоди діловій репутації суб’єкта господарювання, і це є грубим порушення статті 34 Господарського кодексу України.

АТ "Укртрансгаз" дискредитує ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" шляхом публікації на своєму на офіційному сайті неточних та неправдивих відомостей, пов'язаних діяльністю ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ", стверджуючи, та поширюючи інформацію, що ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" (давалець) подало Оператору ГТС номінацію, недостатньо забезпечивши її фінансово.

Хоча, станом на 07.03.2019 року (так само, як і на гозову добу 08.03.2019 р., 09.03.2019 р., 10.03.2019 р., 11.03.2019 р.) ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" подавало номінацію на загальний добовий обсяг 74 тис.куб.м. природного газу. В той же час, ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" сформувало фінансове забезпечення на загальну суму 6 125 000, 00 грн.

Оскільки загальний обсяг природного газу, спожитого кінцевим споживачем, що внесений до Реєстру споживачів ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ", за останні п’ять діб попереднього газового місяця (лютий 2019 року) в загальному склало 253, 967 тис.куб.м., а отже, незнижувальний рівень фінансового забезпечення на березень 2019 року, відповідно до вимог Кодексу ГТС, становить 2 450 527, 58 грн.

Враховуючи, що в період з 08.03.2019 року та на даний момент, ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕТ" планувало постачати АТ "Одеський припортовий завод" природний газ, виключно для підтримання аміакопроводу в належному технічному стані, а не як давальницьку сировину. Саме тому, ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" подавало добову номінацію на поточну та наступну газову добу, на загальний обсяг 74, 000 тис. куб. м., що згідно з вимогами Кодексу ГТС потребує фінансового забезпечення у розмірі 1 428 052, 00 грн.

Отже, АТ "Укртрансгаз", створюючи недобросовісну конкуренцію, всупереч положенням Кодексу ГТС, дискредитує ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕТ", стверджуючи, що ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ", не забезпечило подану номінацію фінансового забезпечення, хоча для поданої номінації, відповідно до положень Кодексу ГТС, фінансове забезпечення повинно бути сформовано в розмірі  3 878 579, 58 грн., і при цьому ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ", фактично надало фінансове забезпечення у розмірі 6 125 000, 00 грн. 

Статтею 19 Конституції України зазначено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Разом з тим, 12.03.2019 о 10 год. 00 хв.  за ініціативою АТ "Укртрансгаз" (в приміщенні останнього) було організована зустріч між керівним складом АТ "Укртрансгза", представниками ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" та АТ "Одеський припортовий завод". На вказаному засіданні АТ "Укратрансгаз" представляли Олексієнко Сергій Олександрович, Федорова Тетяна Володимирівна та Євген Тодоров.

В процесі проведення вказаного засідання, АТ "Укртрансгаз", порушуючи статтю 19 Конституції України, в особі вказаних вище посадових осіб, вимагало від ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" створення фінансового забезпечення з розрахунку семидобового пікового споживання природного газу кінцевим споживачем (АТ "Одеський припортовий завод"), а саме 2 млн. куб.м. за кожну газову добу, тобто 14 млн. куб.м., що в грошовому  виразі становить 140 млн. грн., при подані добової номінації на 74, 000 тис.куб.м., що не передбачено законодавством України, зокрема Кодексом ГТС.

Разом з тим, АТ "УКРТРАСНГАЗ" не прийняв до уваги доводи АТ "Одеський припортовий завод", що АТ "Одеський припортовий завод", технічно неготове споживати добовий обсяг природного газу у розмірі 2 млн. куб.м., через технічні обмеження діючого на Заводі обладнання, яке фактично може споживати (переробляти) лише 500,000 тис.куб.м. на добу, і що на даний момент АТ "Одеський припортовий завод" очікує від ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕТ", лише природний газ для недопущення зупинки роботи аміакопроводу. До АТ "Укртрансгза" було доведено, що зупинка аміакопроводу призведе до виходу з ладу всього виробничо-технічного комплексу Заводу, і завдасть значних збитків державі, місту і робітникам заводу.

З огляду на викладене вище, АТ "Укртрансгаз" зловживаючи, своїм монопольним становищем, порушує конкурентне законодавство України, створює перешкоди суб'єктам господарювання у конкуренції і здійсненні господарської діяльності, вимагаючи на підставі листа ПАТ "ОДЕСАГАЗ" № 53 від 07.03.2019 року (в супереч положенням Кодексу ГТС) для постачання природного газу лише для підтримки аміакопроводу в належному технічному стані  з щодобовим обсягом поставки в розмірі 74 тис. куб. м. створення фінансового забезпечення у розмірі 140 млн. грн.

Разом з тим, ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ", готове сформувати фінансове забезпечення для балансування природного газу у відповідних обсягах, але згідно до графіка споживання газу підприємством та положень  чинного Кодексу газотранспортної системи.

ТОВ "ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ" наголошує, що незважаючи на всі перепони які може бути створено певними суб’єктами ринку, компанія зробить все можливе для реалізації проекту запуску містообразуючого стратегічного Українського підприємства  АТ "Одеський припортовий завод" та справдження сподіваннь бвгатотисячного колективу заводу на безперебійну роботу, для      початку пускових робіт , компанією ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЕКВІВАЛЕНТ вже було інвестовано більше тридцяти міліонів гривень.

​​​​​​​

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Конференция BLACK SEA GRAIN. KYIV объединила участников и экспертов зернового рынка

Бизнес-центр площадью 22 000 кв. м выставлен на продажу в Киеве

Финансовые результаты работы ООО "ЖК "Воздвиженка" за 3 месяца 2024 года

Почти 3 млн грн: сколько кэшбека получили клиенты Sense Bank с картой "Выгода"

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

Эпицентр назвал лучших партнеров – производителей украинских товаров и впервые вручил награду UA Epicentr Awards

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА