16:43 06.12.2018

Украинские и международные эксперты по кибербезопасности собрались в Киеве

2 мин читать

(подается на языке оригинала)

Міжнародна фундація виборчих систем в Україні (IFES) за підтримки Європейського Союзу (ЄС) організувала конференцію з питань кібербезпеки та виборів в Україні. Більше 100 міжнародних та українських експертів та практиків зібралися у Києві, щоб поділитися міжнародним досвідом та передовою практикою у кібербезпеці у світлі значної загрози, яка стоїть перед виборами в Україні.

"Захист виборчої інфраструктури від кібератак – це проблема, що турбує всі органи адміністрування виборів", - заявила голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпачук. "Є дуже мало можливостей обміну кращими практиками в цій швидкозмінній галузі, особливо з такими видатними гостями та іноземними партнерами. Координація з такими організаціями, як IFES, та подібні заходи є необхідними для того, щоб ми робили все можливе задля захисту виборчого процесу в Україні".

Теми, що розглядалися на конференції, включають захист ІТ інфраструктури, охорону реєстрів виборців та систем управління результатами, реакцію на атаки на виборчий процес та поєднання кібербезпеки з необхідністю прозорості виборів. Панелі були структуровані таким чином, щоб заохочувати дискусії та міжнародний обмін досвідом.

"Ми у Сполучених Штатах добре розуміємо проблеми, з якими стикається Україна, тому що кібербезпека стала головним фокусом уряду США за останній рік", - зазначила під час привітального слова заступниця Голови Місії Посольства США в Україні Памела Тремонт. "Сьогоднішня конференція висвітлить найкращу міжнародну практику та як її можна застосувати для посилення кібербезпеки тут, в Україні".

Говорячи від імені ЄС, посол Естонії в Україні, Герт Антсу, додав: "Як продемонструвала ця конференція, міжнародна співпраця та обмін є критично важливими для постійної боротьби проти кібер-загроз на виборах. ЄС підтримуватиме Україну у цій сфері."

IFES тісно співпрацює з органами адміністрування виборів по всьому світу, щоб захистити виборчий процес та виборчі системи від кібератак. В Україні IFES співпрацює з ЦВК з питань аналізу ризиків у кібербезпеці, тренінгів, кризових моделювань та технічної експертизи.

Цей захід був організований за підтримки ЄС, Агентства США з міжнародного розвитку та британської допомоги від уряду Великої Британії.

Контакти для додаткової інформації: [email protected]

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА