15:37 16.05.2018

Украина на пути приватизации

3 мин читать

(подается на языке оригинала)

Американська торговельна палата в Україні (Палата) провела круглий стіл "Україна на шляху приватизації".

Захід був присвячений обговоренню поточного стану реформи у сфері приватизації, а також визначення подальших кроків, що є важливими для покращення інвестиційного клімату, удосконалення та спрощення процедури приватизації.

Учасники обговорили наступні аспекти: стан розробки підзаконних нормативно-правових актів необхідних для повної імплементації Закону України "Про приватизацію державного та комунального майна"; зацікавленість інвесторів в імплементації приватизаційної реформи; інтерес іноземних інвесторів у деяких державних підприємствах із списку приватизації; затверджений перелік стратегічних підприємств України, які не можуть бути приватизовані.

Головними спікерами панельної дискусії були: Шевкі Аджунер, директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні, заступник голови Ради директорів Американської торговельної палати в Україні; Володимир Омелян, Міністр інфраструктури України; Віталій Трубаров, в.о. голови Фонду державного майна України; Максим Нефьодов, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України; Юлія Ковалів, голова Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України; Андрій Іванчук, голова Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

"Прозорий процес приватизації – це потужний сигнал для інвесторів. Американська торговельна палата в Україні підтримує здійснення чесного і прозорого реформування сектору державних підприємств. Прискорення цього процесу є критично важливим для економічного зростання України та залучення інвестицій. Це сприятиме підвищенню ефективності роботи державних підприємств, створенню нових робочих місць, збільшенню надходжень до Державного бюджету, а також допоможе у боротьбі з корупцією" - прокоментував президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер.

"Наразі проведення простої та ефективної приватизації в пріоритеті порядку денного України, що є домашнім завданням для подальшої інтеграції її у світовий економічний простір. Саме тому, одним із 5-ти кроків, що розробила Американська торговельна палата в Україні для сталого відновлення економіки України є проведення якісної реформи приватизації. Новий Закон України "Про приватизацію державного й комунального майна", що набрав чинності 7 березня, дуже прогресивний. Він спрямований на реальну широкомасштабну приватизацію громадських об'єктів та має на меті залучення великих міжнародних інвесторів. Перевагою Закону є запровадження чітких та простих правил приватизації і підпорядкування угод про приватизацію іноземному праву та міднародному арбітражу, а це, безсумнівно, великий крок вперед, який повинен покращити інвестиційну привабливість України", - наголосив керуючий партнер INTEGRITES, співголова Комітету Палати з питань інфраструктури Олексій Фелів.

Про Американську торговельну палату в Україні

Американська торговельна палата в Україні (Палата) – є громадською неприбутковою організацію, що працює в Україні з 1992 року. Палата представляє інтереси більше 600 компаній-членів та афілійованих сторін. Вона тісно співпрацює з органами державної влади з метою покращення бізнес-середовища й залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в українську економіку, сприяючи розвитку стабільних, прозорих та справедливих правил ведення бізнесу в Україні.

Для отримання більш детальної інформації звертайтесь до:

Тетяни Кравчук, провідного фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою Американської торговельної палати в Україні, +38 050 299 3201, [email protected]

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА