Пресрелізи

Українці об’єднались у боротьбі проти сучасного рабства

 

Київ, 16 жовтня 2017 року. Жителі Києва взяли участь у всесвітній щорічній акції Walk for Freedom (Хода за свободу) з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня. Міжнародна громадська організація А21 зібрала небайдужих людей, які пройшли центром столиці мирною ходою, розпочавши і завершивши її на Майдані Незалежності. Під час ходи роздавалися листівки та поширювалась інформація про небезпеку, яку несе в собі сучасне рабство, яке зачіпає десятки тисяч українських громадян

Минулого року у світі до акції приєдналося 300 міст в 40 країнах світу, цього року ходу заплановано в 600 містах. В Україні до ходи долучилось 7 міст. Крім Києва, на вулиці своїх міст вийшли небайдужі громадяни Дніпра, Луцька, Одеси, Маріуполя, Миколаєва та Тернополя, аби об’єднати зусилля для подолання однієї з жахливих хвороб 21-го століття.

«Сучасне рабство - це міжнародний злочин, який відбувається на всіх континентах, та впливає на людей усіх рівнів достатку. Без усвідомлення проблеми неможливо її подолати. Мета Кампанії А21 - через такі акції як Walk For Freedom розвивати діалог, який сприятиме підтримці постраждалих та переслідуванню торговців людьми на глобальному рівні.  Хода за свободу (Walk For Freedom) відіграє дуже важливу роль в боротьбі проти торгівлі людьми. Це не просто прогулянка по місту і роздача листівок, це - можливість висвітлити проблему несправедливості і мобілізувати громадськість до дій. Разом ми зможемо врятувати і відновити життя постраждалих від торгівлі людьми», - зазначила Юлія Саченко, директор з розвитку в Україні, громадська організація А21.

«Державні органи, міжнародні та громадські організації повинні використовувати всі наявні інструменти на національному і місцевому рівнях та об'єднувати свої зусилля задля протидії торгівлі людьми. Проведення масштабних інформаційних кампаній, таких як сьогоднішня Хода за свободу, є одним із таких зусиль, направлених на боротьбу з цим явищем. Велике значення у боротьбі з торгівлею людьми має власне  попередження цього злочину», - заявила Лілія Грудко, національний спеціаліст проектів, Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

«Для успішної боротьби з такими ганебними явищами, як торгівля людьми та нелегальна або примусова трудова експлуатація потрібні рішучі кроки. Хочу підкреслити, що для досягнення результату не потрібні багатомільйонне державне фінансування або надзусилля. Досить рухатися в двох напрямках: інформувати людей про небезпеку нелегального працевлаштування та припинити діяльність шахраїв у сфері працевлаштування за кордоном. Таким чином можна за один – два роки зменшити масштаби потрапляння українців у сучасне рабство на порядок», - сказав Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Про Кампанію А21

А21 – це міжнародна громадська організація, що бореться з торгівлею людьми, представлена в 11 країнах світу. Основні цілі діяльності – досягти і вплинути на вразливі групи населення, врятувати та відновити життя потерпілих від торгівлі людьми та притягнути злочинців до відповідальності. Більше інформації про нашу діяльність можна знайти на A21.org

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ