Пресрелізи

Нардеп В. Кривохатько наполягає на об'єктивному запобіжному заході головлікарю запорізької обллікарні І.Шишці, підозрюваному в розкраданні державних грошей

1 серпня Запоріжжя сколихнув приїзд Національного антикорупційного бюро України, детективи затримали головлікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Шишку І.В., підозрюваного в зловживанні владою та службовому підробленні, а саме – в організації незаконної закупівлі автомобілів швидкої допомоги, в результаті чого державі завдано збитків у сумі 13 млн грн.

У той же день головлікаря відвезли до Києва, де вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочинів і .... фактично відпустили додому, призначивши домашній нічний арешт без відсторонення від займаної посади.

Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Вадим Кривохатько не згоден з такою лояльною позицією до підозрюваного в співвідношенні із тяжкістю інкримінованих йому злочинів.

7 серпня Вадим Кривохатько направив на ім'я Генпрокурора України та керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури депутатське звернення, в якому просить вжити, передбачені законом заходи до оскарження рішення суду першої інстанції з метою обрання Шишці І.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, або застави в розмірі збитку, нанесеному державі, з відстороненням від займаної посади, а також активізувати розслідування всіх інших фактів злочинної діяльності головлікаря обллікарні.

14 серпня в Київському міському апеляційному суді мала розглядатися апеляційна скарга, подана Спеціалізованою антікорупіцоною прокуратурою щодо винесеного підозрюваному І.Шішці запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з 22.00 до 07.00 годин, як такого, що недостатньо відповідає тяжкості скоєному злочину. З технічних причин засідання не відбулося.

Оригінал депутатського звернення доступний за посиланнями:

http://krivohatko.com/upload/iblock/e50/e5059d1accb7a6a8fec834dd256bb574.pdf

http://krivohatko.com/upload/iblock/d99/d99a37b34fa30ab5f1e4fa05dfadf51e.pdf

Контакти прес-служби народного депутата В.Кривохатька:

(096) 08-29-259

E-mail: nardep_pressa@ukr.net

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ