Пресрелізи

Резолюція форуму опозиційного блоку "Мир. Стабільність. Відродження"

Сьогодні влада сповідує політику війни. Наша країна опинилася в глибокій кризі, що супроводжується загибеллю тисяч співвітчизників, розвалом економіки, загрозою повної втрати державності.

Провладним "партіям війни" на руку псевдопатріотична воєнна риторика і тендери на озброєння, на які йдуть бюджетні кошти країни. У той час як гинуть люди, влада заробляє політичний і фінансовий капітал.

Політика війни неприпустима! Ми проти політики обману, проти корупції, проти авторитаризму, проти політичних репресій, проти розколу країни й агресивного націоналізму.

Ми, учасники Форуму Опозиційного блоку, звертаємося до всіх громадян України з закликом підтримати наші зусилля, спрямовані на досягнення миру в країні. Українцям завжди було притаманне прагнення до миру. Божевілля, яке ми пережили цього року, давши втягнути наш народ у братовбивчу війну, не повинно повторитися. Незважаючи на відмінність у мові та традиціях, нас єднає більше, ніж роз’єднує. Нас єднає бажання бачити Україну мирною, єдиною, заможною.

МИ ЗВЕРТАЄМОСЯ ДО ВЛАДИ З КОНКРЕТНИМИ ВИМОГАМИ:

• Ми вимагаємо від Президента миру та початку повномасштабних переговорів щодо майбутнього устрою України, припинення кровопролиття та війни.

• Ми вимагаємо соціальних гарантій та компенсацій для всіх, хто постраждав у ході воєнних дій, – насамперед для мирних жителів, для військовослужбовців та представників правоохоронних органів.

• Ми вимагаємо притягти до відповідальності всіх, хто віддавав злочинні накази обстрілів міст і сіл сходу України, на чиїх руках кров невинних мирних людей.

• Ми вимагаємо відставки уряду, який, замість того, щоб рятувати економіку, йде на вибори.

• Ми вимагаємо ретельного розслідування злочинів щодо власного народу – вбивств на майдані, трагедії в Одесі 2 травня, масових убивств мирних мешканців у зоні бойових дій.

• Ми вимагаємо розпуску і заборони незаконних збройних формувань, які під виглядом захисту мирного населення займаються мародерством та тероризують людей. Винні у формуванні та фінансуванні подібних "приватних армій" повинні бути покараними, а не підноситися у ранг героїв.

• Ми вимагаємо захистити громадянські права сотень тисяч біженців, які сьогодні полишені державою напризволяще. По-перше, це виплата пенсій та соціальних виплат. По-друге, це можливість проголосувати на майбутніх парламентських виборах.

• Ми вимагаємо нової економічної політики, реальних реформ та боротьби з корупцією.

• Ми вимагаємо припинення популізму, під яким маскується провальна соціальна та економічна політика влади.

• Ми вимагаємо зупинити маховик репресій та переслідувань з політичних мотивів під гаслами люстрації.

• Ми вимагаємо забезпечення свободи слова і припинення цензури.

• Ми вимагаємо розвитку місцевого самоврядування, бюджетної автономії для регіонів.

• Ми вимагаємо, щоб на Донбасі було відновлено водо-, тепло-, електропостачання, зруйновану інфраструктуру, житловий фонд, роботу підприємств та шахт.

• Ми вимагаємо нової Конституції, яка має забезпечити і гарантувати виконання та дотримання наших вимог.

ЦЕ ТЕ, ЩО НАС ОБ’ЄДНУЄ. ОБ’ЄДНАВШИСЬ, МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

"Сьогодні потрібно об’єднатися заради миру. Ми - об’єднання людей з почуттям відповідальності, яким не байдуже, як буде розвиватися країна. Ми не маємо проігнорувати вибори, адже повинні дати альтернативу для виборців", - наголосив Юрій Мірошниченко.

"Двері форуму, який відбувся, відкриті. Усі, хто на нього прийшов, об’єднаються в об’єднану опозицію. Участь в роботі форуму взяли представники 50 громадських організацій та шести політичних партій: Партії розвитку, партії "Центр", Партії державного нейтралітету, партії "Нова політика", партії "Україна - вперед" і партії "Трудова Україна". За підсумками консультацій буде сформовано виборчий список. Я думаю, він буде оприлюднений завтра або післязавтра", - заявив Сергій Ларін.

Як зауважив політик, учасники форуму ухвалили вимоги до влади: перша вимога – мир в країні, друга – відставка Уряду. Також була ухвалена передвиборча платформа, з якою опозиційні сили підуть на вибори.

"Головна наша мета – мир в країні, стабільна економіка і єдина країна, в якій кожен регіон відчував би себе комфортно", - підкреслив Голова виконкому Партії розвитку Сергій Ларін.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ