Пресконференції

У Раді почесних громадян міста Києва стурбовані можливим ухваленням законопроекту про столицю в чинній редакції

Київ. 25 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У Раді почесних громадян міста Києва стурбовані можливим ухваленням законопроекту про столицю (№2143-3) у чинній редакції.

"Представники Ради стурбовані небезпекою, яка закладена у законопроект про столицю №2143-3. Ухвалення цього законопроекту може призвести до хаосу в керівництві міста, а це означає, що не буде послідовної роботи Києва та керівництва", - сказав голова Ради почесних громадян міста Києва Микола Поліщук на прес-конференції у прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" у четвер.

Зокрема, він критично наголосив на нормі законопроекту, яка покликана розділити посади мера та голови міської державної адміністрації.

У Раді зазначили, що норми законопроекту суперечать Європейській хартії місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, на засіданні 20 жовтня 2021 року парламентський комітет з питань організації державної влади рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект "Про місто Київ - столицю України" (№2143-3).

Група народних депутатів зареєструвала законопроект №2143-3 "Про місто Київ - столицю України" в парламенті 24 вересня 2019 року, а 3 жовтня 2019 року Верховна Рада ухвалила його в першому читанні.

Згодом міський голова Києва Віталій Кличко направив текст законопроекту про столицю (№2143-3) на розгляд Венеціанської комісії та Ради Європи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ