Пресконференції

Кожна влада боїться вільної преси, і це зрозуміло - Герман

Київ. 22 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Голова Наглядової ради Благодійного фонду захисту свободи слова Ганна Герман вважає нормальним, що влада боїться вільної преси.

"Кожна влада боїться вільної преси, і це зрозуміло, це майже нормально. Влада повинна боятися. Але тільки злочинна влада закриває канали, тільки злочинна влада б'є журналістів, тільки злочинна влада командує журналістами: яких гостей вони повинні запрошувати на ефіри, які теми повинні порушувати, а які не порушувати", - сказала вона в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" на прес-конференції в п'ятницю.

Вона також зазначила, що за півроку роботи Фонд захисту свободи слова зафіксував, що ситуація зі свободою слова в Україні погіршується.

Як повідомлялося, журналістка, ведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук звинуватила Офіс президента в політичному тиску на журналістів редакції шоу. У Facebook вона написала, що зазначений тиск здійснюється у вигляді контролю з боку ОП за присутністю нардепів від "Слуги народу" на ефірах програми, а також у висуванні ультиматумів щодо їхньої участі.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що звинувачення телеведучої ток-шоу "Зворотний відлік" на суспільному телеканалі "UA: Перший" Мирослави Барчук у контролі з боку Офісу президента присутності на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу" і тиску на журналістів є "хайпом".

2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112 Україна", Newsone та ZIK, які пов'язують із Віктором Медведчуком.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ