Пресконференції

До виборів створено програму для аналізу процесу голосування в режимі реального часу

Київ. 21 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Український інститут політики спільно з громадською організацією "Міжнародна асоціація трансферу технологій" представили застосунок "ІТТА-аномалія" для аналізу процесу голосування в режимі реального часу.

"Сьогодні ми хочемо презентувати ще один наш продукт, який, як ми вважаємо, сприятиме протидії фальсифікаціям, незаконним способам спотворити явку або результати голосування. Цей продукт також є абсолютно безкоштовним і розрахований на політичні партії, незалежні громадські організації, виборчі комісії, особливо ЦВК, яка збиратиме результати з усіх митних виборчкомів - усіх учасників виборчого процесу, журналістів, експертів", - сказав під час презентації в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" застосунку директор УІП Руслан Бортнік.

Як зазначають розробники, програмний продукт "ITTA-аномалія" відображає відхилення під час голосування на виборчих дільницях, що дає можливіст, і учасникам виборчого процесу, і іншим зацікавленим організаціям та особам відповідно зреагувати й прийняти відповідні рішення. Процес обробки програмою інформації займає до 5 хвилин залежно від якості інтернет-з'єднання, після чого дані з дільниці відображаються в системі й доступні для її користувачів.

Політичні партії для використання всього спектра можливостей застосунку матимуть пройти реєстрацію.

"Так, кожна партія, отримавши від нас логін і пароль доступу, зможе безоплатно використовувати нашу розробку, при цьому забезпечивши себе додатковим інструментом для захисту від недобросовісних конкурентів та інших зацікавлених осіб", - зазначає президент "ІТТА" Артем Гончаренко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ