Пресконференції

32,6% українців підтримують надання непідконтрольним територіям Донбасу автономії в складі України - соцопитування

Київ. 21 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 32,6% українців підтримують надання непідконтрольним територіям Донецької та Луганської областей особливого статусу, який передбачає автономію в складі України. Такі дані всеукраїнського соціологічного опитування населення, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" з 8 до 15 серпня 2020 року, презентовані на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

На запитання, які варіанти вирішення проблеми непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей респонденти підтримують, 32,6% відповіли, що підтримують надання цим територіям особливого статусу, який передбачає автономію в складі України, 23,3% - офіційне визнання, що ці території в найближчі роки не можуть бути повернуті до складу України та їх ізоляція від України, 20,8% - продовження бойових дій, спрямованих на відновлення повного контролю України над цими територіями військовим шляхом, а 23,3% не змогли відповісти на запитання.

Також на запитання, чи потрібно для подолання воєнного конфлікту на Донбасі вести прямі переговори з Росією, 69,7% відповіли, що необхідно, 18,6% - ні, 11,7% не змогли відповісти.

Крім того, на запитання, чи потрібно для досягнення миру вести прямі переговори з керівниками самопроголошених Донецької та Луганської республік, 50,6% відповіли, що необхідно, 39,4% - ні, 10% не змогли відповісти.

Під час опитування "Думка й погляди населення України, серпень 2020" було опитано 3012 респондентів, похибка вибірки 1,1-1,83%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ