Пресконференції

Адвокати Дугарь клопочуть про закриття справи проти неї

Київ. 20 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Захисники військової медсестри Яни Дугарь, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, клопочуть про закриття справи щодо своєї підзахисної у зв'язку з відсутністю складу злочину в її діях.

"З метою змусити прокуратуру відреагувати на повідомлення про результат ми подали клопотання сьогодні про закриття цього кримінального провадження щодо Яни Дугарь за відсутності в її діях складу злочину", - сказав адвокат Микола Ореховський на прес-конференції "Як фальсифікувалася справа Шеремета. Підсумки ознайомлення з матеріалами" у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За його словами, за результатами розгляду цього клопотання прокуратура має надати постанову, в якій обґрунтує мотиви, чому вони вважають, що клопотання не слід задовольняти.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

Кузьменко та Антоненко перебувають під арештом, стосовно Дугарь суд скасував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Національна поліція України закликала підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета та їхніх адвокатів не затягувати процесу ознайомлення з матеріалами провадження, щоб суд міг якнайшвидше розпочати розгляд справи.

Продемонстровані на прес-конференції відеозаписи доступні за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=mOnrJk9mIZM

https://www.youtube.com/watch?v=OsdGkw8whgA

https://www.youtube.com/watch?v=zTFBrYPH4Ns

https://www.youtube.com/watch?v=U9wVB4fS-4U

 

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ