Пресконференції

Зеленський - єдиний український політик, до якого позитивно ставиться більш як половина опитаних соціологами громадян

Київ. 17 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Єдиним українським політиком, до якого позитивно ставиться більш як половина українців, є президент України Володимир Зеленський, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Згідно з оприлюдненими на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу даними, 65,8% опитаних у період з 3 до 10 липня респондентів заявили соціологам, що ставляться до Зеленського позитивно, 22,7% - нейтрально, і 11,2% - негативно.

До лідера партії "Голос", рок-музиканта Святослава Вакарчука позитивно ставляться 38,7% опитаних, тоді як про нейтральне ставлення до нього заявили 33,8%, а про негативне - 25,7% українців.

Майже третина (32,3%) опитаних зазначили, що мають позитивне ставлення до лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 37,2% сказали, що ставляться до нього нейтрально, а 26% - негативно.

У всіх інших політиків шкала позитивного рейтингу менш як 30%: лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко - 28,7%; лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко - 25,2%; лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко - 22,1%; лідер партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий - 21,3%; лідер "Української стратегії", чинний прем'єр-міністр Володимир Гройсман - 17,5%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 15,5%; один із лідерів "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул - 14,8%; лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко - 13,9%.

При цьому соцопитування показує, що кількість українців, які негативно ставляться до політиків з останньої групи (з рейтингом позитиву менш як 30%), перевищує доброзичливо налаштованих громадян.

Дослідження проводилося 3-10 липня в усіх регіонах України, крім непідконтрольних уряду країни територій. Опитано 3022 респондентів, стандартна похибка вибірки +/- 1,8%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ