Пресконференції

Ризики зриву виборів до ВР через рішення суду про пережеребкування партій досить серйозні - КВУ

Київ. 5 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду про проведення Центральною виборчою комісією повторного жеребкування партій на позачергових виборах до Верховної Ради ставить під загрозу проведення виборів, вважає генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

"У разі якщо буде негативний висновок Верховного Суду, у нас досить серйозні проблеми, включно із загрозою зриву виборчого процесу. Я не перебільшую - ризики досить серйозні", - повідомив Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в Києві.

Він нагадав, що надруковано вже понад п'ять мільйонів бюлетенів та існують проблеми з резервом паперу на поліграфкомбінаті "Україна", де їх друкують.

"Є великі сумніви, що за 16 днів (що залишилися до дня голосування - ІФ) можна надрукувати таку кількість виборчих бюлетенів. На це потрібні додаткові кошти, які не передбачені чинним законодавством", - зазначив Кошель.

У четвер стало відомо, що Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення провести повторне жеребкування партій. Про це повідомила громадянська мережа "Опора" на своїй сторінці в соцмережі Facebook із посиланням на голову Центральної виборчої комісії Тетяну Сліпачук, яка також заявила, що ЦВК оскаржуватиме рішення суду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ