Пресконференції

"Укрпрофоздоровниця" заявляє про рейдерське захоплення Клінічного санаторію ім. Пирогова в Одесі

Київ. 2 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Звільнений директор дочірнього підприємства "Клінічний санаторій ім. Пирогова" (Одеса) Араїк Погосян, який нині перебуває на лікарняному, з використанням рейдерських схем блокує роботу санаторію.

Про це заявив начальник управління майнових питань ПрАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця" Дмитро Довганенко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За його словами, Погосян протягом чотирьох місяців перебуває на лікарняному, чим блокує роботу та право підписувати документи призначеному в. о. директора Олександру Нагорнічевському.

"Звільнений у березні з посади Погосян уже чотири місяці перебуває на лікарняному, при цьому використовує майже рейдерські схеми. Печерський райсуд Києва 4 квітня своїм рішенням заборонив усім держреєстраторам вносити зміни або відомості щодо керівника ДП "Клінічний санаторій ім. Пирогова". Таким чином, повністю блокується робота підприємства, оскільки лише офіційний юридичний керівник має право підписувати бухгалтерські та інші документи. При цьому відповідну постанову суду було ухвалено ще 4 квітня, засідання по суті призначено на 16 вересня. Протягом цього часу підприємство буде заблоковане. За останні два-три місяці держреєстратори Столяров та Нікітіна, у свою чергу, вносять до Держреєстру юросіб дані, зокрема, скасовують відомості про внесення інформації щодо в. о. директора Нагорнічевського. Крім того, вважаю, що вищезгадане рішення суду є незаконним, оскільки його ухвалено з порушенням норм трудового, цивільно-процесуального законодавства та в цілому норм судової практики", - сказав Довганенко.

За його словами, нині рішення Печерського райсуду Києва оскаржено в апеляційній інстанції. Слухання призначено на 31 липня.

У свою чергу керівник управління контролю нормативно-правових вимог суб'єктами господарювання Федерації профспілок України Петро Бернацький заявив, що рішення про звільнення Погосяна було законним і ухвалене за підсумками перевірки санаторію комісіями.

"У зв'язку з численними скаргами відпочивальників було створено кілька комісій. Іноді їх роботу безпричинно блокували. Під час перевірок було зафіксовано перевищення службових повноважень керівництвом санаторію при здійсненні фінансово-господарських операцій без погодження з правлінням ДП. Це і стало підставою та предметом розгляду на президії ФПУ у березні 2019 року. На виконання рішення президії наглядова рада вирішила звільнити керівника підприємства Погосяна", - сказав він.

Як повідомив в. о. директора ДП "Клінічний санаторії ім. Пирогова" Нагорнічевський, нинішня ситуація не впливає на перебування в санаторії відпочивальників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ