Пресконференції

68% виборців Зеленського голосують проти нинішньої ситуації в Україні, 40% виборців Порошенка голосують більше "проти Путіна" - опитування

Київ. 11 квітня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Серед виборців кандидата в президенти України Володимира Зеленського, 68% своїм вибором висловлюють, перш за все, протест проти ситуації в країні, а 26% обирають його як особистість.

Згідно з даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", які були оприлюднені на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер, загалом 66% українців вважають, що саме це є головною мотивацією голосувати за В.Зеленського, а 20% вважають, що за В.Зеленського передусім голосують як за особистість.

Серед виборців чинного президента Петра Порошенка майже 40% голосують не так за нього, як проти президента Російської Федерації Володимира Путіна, а 42% голосують за П.Порошенка як за особистість.

31% всіх респондентів вважають, що за П.Порошенка голосують як за особистість, 26% вважають, що голосування за нього це, передусім, "проти Путіна".

57% виборців, які готові підтримати в другому турі В.Зеленського, голосують радше за нього, а 41% з таких голосують проти П.Порошенка.

75% виборців, які готові підтримати в другому турі П.Порошенка, голосують радше за нього, 22% голосують радше проти В.Зеленського.

Опитування проводилося 5-10 квітня 2019 року. Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів, особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження - не більше 1,8%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ