Пресконференції

До Ради можуть пройти 6 партій, зокрема й "Слуга народу" - соцопитування

Київ. 4 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Шість політичних сил можуть потрапити до Верховної Ради, свідчать дані опитування Центру "Соціологічний моніторинг", "Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка", компанії Info Sapiens і Соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з результатами опитування, презентованого у понеділок на прес-конференції в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна", готовність до участі в голосуванні на виборах до Верховної Ради України висловили 77% респондентів.

Партію "ВО "Батьківщина" готові підтримати 21,2% опитаних українців, які вже визначилися з вибором і мають намір голосувати. Підтримка партії "Слуга народу", яка висунула кандидатом у президенти шоумена Володимира Зеленського, становить 19%, підтримка "Блоку Петра Порошенка "Солідарність"- 13% респондентів.

Ще 10,5% респондентів готові проголосувати на парламентських виборах за "Опозиційну платформу "За життя", 8,6% проголосують за партію "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 6,5% респондентів підтримують "Радикальну партію Олега Ляшка".

Соціологи уточнюють, що деякі шанси на подолання 5-відсоткового виборчого бар'єру мають партія "Самопоміч" (3,8%) і партія "Наші" Євгена Мураєва (3,3%).

Рівень підтримки інших політичних сил – нижчий за 3%.

Соціологічне дослідження тривало з 19 до 30 січня 2019 року. Було опитано 10 тис. респондентів у всіх областях України (окрім АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей), старших за 18 років. Статистична похибка вибірки - не більше 1,0%.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ