Пресконференції

Тука розраховує на збільшення до 100-150 млн грн фінансування програми з надання житла для переселенців в 2019 році

Київ. 19 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука розраховує на збільшення Верховною Радою в проекті державного бюджету на 2019 рік фінансування програми з будівництва або купівлі житла для проживання внутрішньо переміщених осіб до 100-150 млн грн.

"Я сподіваюся, що в 2019 році знайдеться можливість збільшення фінансування програми забезпечення житлом. Оскільки територія дії програми поширюється на всю країну, а кошти фінансування залишилися на рівні цього року в обсязі 36 млн грн, для всієї України це просто крапля в морі... Я сподіваюся, що народні депутати під час розгляду проекту бюджету зроблять все можливе, щоб знайти додаткові джерела фінансування цієї програми", - заявив він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

Г. Тука наголосив, що, за його прогнозами, для першого року дії програми на території всієї країни необхідно 100-150 млн грн.

Заступник міністра зазначив, що програма полягає в співфінансуванні 50/50 з державного та місцевих бюджетів на будівництво або купівлю житла для проживання переселенців.

Крім того, Г. Тука нарікає на низьку активність місцевих органів влади щодо участі в цій програмі і вирішення питання житла для переселенців загалом.

Серед іншого він зазначив, що чинна система обліку переселенців не дає можливості визначити кількість тих, хто наразі потребує житла.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ