Пресконференції

Українці назвали головними проблемами в країні війну, низькі доходи, високі комунальні тарифи та брак робочих місць - соцопитування

Київ. 3 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Українці називають першочерговими завданнями, що стоять перед країною, припинення війни на сході України (56%), підвищення зарплат і пенсій (41%), зниження тарифів на комунальні послуги (36%), свідчать дані соціологічного опитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг", компанією SOCIS та Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка наприкінці червня.

Згідно з даними соціологічного опитування, презентованого в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок, серед першочергових проблем, що стоять перед Україною, респонденти також називали створення робочих місць (28%), вирішення місцевих проблем (23%), некомпетентність влади (20%), поліпшення у сфері охорони здоров'я (18%), зниження курсу гривні (11%), покращення обороноздатності держави та захист навколишнього середовища (по 7%).

Серед першочергових проблем, які має вирішити новий президент України, українці називають припинення війни на сході України (62%), підвищення зарплат і пенсій (34%), створення робочих місць (33%), зниження тарифів на комунальні послуги (29%).

Також 68% українців вважають, що посада президента має бути збережена в Україні, тоді як 15% упевнені у протилежному.

Згідно з даними опитування, українці вважають, що сучасній українській еліті бракує моральності та совісті (84%), професіоналізму (55%), знань (25%) і досвіду (18%).

Опитування проводилося з 21 по 27 червня 2018 року спільно центром "Соціальний моніторинг", компанією SOCIS та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка. Дослідження охопило всю територію країни, за винятком тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму. Загалом було опитано 5 тисяч 30 респондентів у 350 різних населених пунктах, за винятком обласних центрів. Похибка не перевищує 1,5%.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ