Пресконференції

Сім партій долають 5% бар'єр на виборах до ВР, зокрема політсили Рабиновича і Гриценка - опитування

Київ. 21 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Сім політичних сил можуть пройти в парламент України, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з даними опитування, презентованого в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна", на запитання "Якби парламентські вибори відбулися наступної неділі" більшість респондентів серед тих, хто має намір брати участь у виборах, підтримали ВО "Батьківщина" (13,2%), 11,4% проголосували б за партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 7,4% підтримали б партію "Опозиційний блок", 7% - партію "За життя" Вадима Рабиновича.

Також до парламенту пройшли б Радикальна партія Олега Ляшка (6,0%), партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (5,3%) і об'єднання "Самопоміч" (5,1%).

За іншу партію проголосували б 4,3%, не змогли відповісти - 21,5% опитаних, 20,1% не брали б участь у виборах.

Найбільшою підтримкою в центрі України користується ВО "Батьківщина", на заході України - "Блок Петра Порошенка "Солідарність", на сході респонденти віддають перевагу партіям "За життя" і "Опозиційний блок".

Найбільша кількість тих, хто не брали б участь у виборах, живуть на півдні України.

Соціологічне дослідження проводилося 22-30 листопада 2017 року. Було опитано 2000 респондентів - жителів України віком від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження - не більше 2,2%.

У Верховній Раді VIII скликання представлені фракції від партій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Опозиційний блок", "Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка та ВО "Батьківщина".

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ