Пресконференції

Вступ України до ЄС підтримує більше ніж половина українців, вступ до НАТО - понад 43% - опитування

Київ. 22 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Вступ України до Європейського Союзу підтримують більше ніж 56% опитаних українських громадян і понад 43% виступають за вступ до НАТО, свідчать дані соціологічного опитування, результати якого було оприлюднено на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Так, згідно з даними опитування, 43,2% респондентів проголосували б за вступ України до НАТО, якби відповідний референдум відбувся найближчим часом. При цьому 33,3% виступають проти вступу України до НАТО, 10,4% не брали б участі в такому референдумі, а 13% - не знають, як відповісти на це запитання.

Вступ України до Євросоюзу підтримали б 56,2%. Проти вступу України до ЄС - виступають 24,6% респондентів, не брали б участі в референдумі щодо вступу до ЄС 9,6% опитаних громадян. Така сама кількість респондентів не знає відповіді на це питання.

Опитування проводили Центр соціальних і маркетингових дотримань SOCIS, Київський міжнародний інститут соціології, соціологічна група "Рейтинг" і Центр Разумкова в період із 28 жовтня по 14 листопада 2017 року. Було опитано методом особистого інтерв'ю 20 тисяч респондентів в усіх областях України без урахування Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 0,7%.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ