Пресконференції

Організація "Всеукраїнська люстрація" закликає українські футбольні клуби і гравців платити реальні офіційні зарплати і податки з них

Київ. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - В українському футболі не сплачуються реальні офіційні зарплати і податки з них, зазначають у громадській організації "Всеукраїнська люстрація".

На прес-конференції у вівторок в агентстві "Інтерфакс-Україна" заступник голови громадської організації "Всеукраїнська люстрація", блогер Олександр Аронець звернув увагу на два рішення в Єдиному реєстрі судових рішень, що стосуються футболістів київського "Динамо" і в яких зазначено, що їхня середньомісячна зарплата становить 18 тис. грн. На його думку, це не відповідає реальним доходам цих людей. Причому, згідно з інформацією з податкової декларації в одному з рішень, у одного з футболістів за 2015 рік дохід становив майже 6,6 млн грн.

"Ці приклади свідчать про систему, яка існує у всьому українському футболі, коли, наприклад, частину грошей отримують офіційно, а частину як суб'єкти підприємницької діяльності або через офшори. Тому ми, як громадська організація, будемо ініціювати законопроекти, доповнювати ті, які вже подавалися і здійснювати інші дії, щоб якось врегулювати цю ситуацію", - зазначив А. Аронець.

На його думку, несправедливо, коли в країні така важка ситуація, всі громадяни платять військовий збір, податки, а деякі ухиляються від сплати податків, "купують вілли, "Феррарі", "Мазератті".

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ