Пресконференції

ФПУ вимагає від Кабміну і Ради зниження тарифів для населення, планує акцію 8 грудня

Київ. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Федерація профспілок України (ФПУ) вимагає від Кабінету Міністрів і Верховної Ради знизити ціни на природний газ, тарифи на житлово-комунальні послуги для населення і має намір провести акцію протесту 8 грудня.

"Внесли до вимог, що розглядатимуть, це питання зменшення цін, вірніше приведення цін на газ і житлово-комунальні послуги до об'єктивного рівня", - сказав голова ФПУ Григорій Осовий на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

ФПУ закликає знизити тарифи з урахуванням платоспроможності громадян, забезпечити прозорість та контроль за ціноутворенням. Г. Осовий заявив, що з приводу питання тарифів необхідно провести парламентські слухання.

Профспілки також закликають встановити мінімальну зарплату на рівні 3,2 тис. грн з 1 січня 2017 року, підвищити пенсію і скасувати обмеження для працюючих пенсіонерів.

ФПУ виступає за те, щоб у державному бюджеті на 2017 рік був передбачений розмір першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки в сумі, що перевищує мінімальну зарплату.

Профспілки вважають за необхідне зберегти стипендії для кожного сумлінного студента. Крім того, ФПУ вбачає необхідність створення установи для гарантування виплати зарплат співробітникам, а також відновлення санаторно-курортного оздоровлення працівників за рахунок коштів соціального страхування.

На мітинг 8 грудня ФПУ має намір вивести 10 тис. осіб, проте в акції хочуть узяти участь й інші профспілкові органи, а сам мітинг відбудеться у вигляді ходи повз будівлі Кабміну і завершиться мітингом біля парламенту.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ